Το Dacia Speeder θα μπορούσε να ήταν το νέο προσιτό σπορ αυτοκίνητο της Ευρώπης

Dacia Speeder

Μια ομάδα Τσέχων σχεδιαστών δημιιούργησε το Speeder, ένα πανέμορφο και οικονομικό μικρό σπορ αυτοκίνητο που θα μπορούσε να ενσωματώνει την εξαίρετη σχέση αξίας-τιμής της ρουμανικής εταιρείας.

Οι designers του τσέχικου Garaz.cz, με επικεφαλής τον Rostislav Prokop, φαντάστηκαν και μετέτρεψαν σε ψηφιακό σχέδιο ένα μικρό σπορ αυτοκίνητο που θα ήταν εξαιρετικά ελκυστικό με τις αξίες της χρηστικότητας, χαμηλής τιμής, αξιόλογης ποιότητας και οικονομίας καυσίμου που διακρίνει τα αυτοκίνητα της Dacia.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ρουμανική εταιρεία, θυγατρική του ομίλου Renault-Nissan, δεν έχει στα πλάνα της την κατασκευής ενός τέτοιου αυτοκινήτου, αλλά αν κρίνουμε από τα σχέδια αυτά -μέσω CGI- ενδεχομένως αυτή να ήταν και μια καλή ιδέα. Διότι, ποιος δεν θα ήθελε ένα τόσο καλαίσθητο, μικρό σπορ αυτοκίνητο με οικονομική τιμή;

Ο ψηφιακός σχεδιασμός ξεκίνησε με βάση τις προδιαγραφές του δημοφιλούς Sandero, εμπεριέχοντας φυσικά τη φωτεινή LED υπογραφή στα νέα φωτιστικά σώματα, τη νέα γρίλια και φυσικά το καινούριο έμβλημα της ρουμανικής εταιρείας.

Η σιλουέτα του Speeder είναι αρκετά αεροδυναμική, ενώ οι ζάντες αλουμινίου κρύβουν δισκόφρενα εμπρός και πίσω, καθώς και τις χαμηλομένες αναρτήσεις που κατεβάζουν δραστικά το ύψος από το έδαφος σε σχέση με το Sandero.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πίσω μέρος κυριαρχεί η λεπτή πτέρυγα-χείλος, πάνω από τα -επίσης- LED φώτα και το έμβλημα της εταιρείας. Το καπάκι της βενζίνης είναι πλήρως ενσωματωμένο στην πλαϊνή κυματοειδή γραμμή του αμαξώματος, ενώ η απόληξη του συστήματος εξάτμισης -που διατρέχει το κέντρο του δαπέδου- βρίσκεται στο κέντρο του προφυλακτήρα.

Ο Prokop και η ομάδα του έφτασαν, μάλιστα, στο σημείο να σχεδιάσουν και μια πιο οικονομική έκδοση του Speeder -που θα μπορούσε να το κάνει ακόμα πιο προσιτό- με προφυλακτήρες, χειρολαβές και καλύμματα καθρεπτών κατασκευασμένα από πλαστικό, καθώς και με ατσάλινες ζάντες. Για το εσωτερικό δεν υπάρχουν εικόνες, αλλά περιλαμβάνουν οικονομικά καθίσματα τύπου bucket.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε περίπτωση που η Dacia σκεφτόταν ποτέ την παραγωγή ενός μικρού και οικονομικού σπορ αυτοκινήτου, αυτό θα ήταν ίσως το ομορφότερο από όλα. Για την ακρίβεια, βλέποντας τα σχέδια αυτά, ποιος ξέρει, μπορεί και να το σκέφτεται ήδη.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ