Νέα crash tests EuroNCAP: 5άστερα τα νέα κινέζικα στην Ευρώπη, 4άστερο το νέο Kia

Ora EuroNCAP

Πέντε νέα μοντέλα συμμετείχαν στον νέο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP, εκ των οποίων τέσσερα κατάφεραν να αποσπάσουν την ανώτατη βαθμολογία.

Σε νέες δοκιμές πρόσκρουσης προχώρησε ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP, βάζοντας στο μικροσκόπιο του 5 νέα μοντέλα, από τα οποία τα 4 κατάφεραν να αποσπάσουν την ανώτατη βαθμολογία.

Πρόκειται για τα Genesis GV60, Kia Niro και Tesla Model Y, όπως και τα νεοαφιχθέντα στην ευρωπαϊκή αγορά Ora Funky Cat και WEY Coffee 01. Εξ αυτών, όλα έλαβαν τη μέγιστη διάκριση, εξαιρουμένου του Kia Niro, το οποίο «συμβιβάστηκε» με τα τέσσερα αστέρια, λόγω της χαμηλής (60%) επίδοσης που κατέγραψε στην κατηγορία των συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Kia Niro έλαβε 5 αστέρια μόνο όταν είχε ενσωματωμένο το Safety Pack, το οποιο, ωστόσο, περιλαμβάνεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και όχι τον βασικό.

EuroNCAP νέα αποτελέσματα

Αναλυτικότερα, ένα από τα μοντέλα που θριάμβευσαν ήταν το Model Y. Το ηλεκτρικό SUV, που κατασκευάζεται στο Gigafactory του Βερολίνου, σημείωσε το εντυπωσιακό 97% στην κατηγορία της ασφάλειας των ενήλικων επιβατών, και 98% στα συστήματα ασφαλείας, με αιχμή του δόρρατος το σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, αλλά και το νέο σύστημα παρακολούθησης μέσω καμερών που αποτρέπει την πρόκληση ατυχημάτων με πεζούς και οχήματα.

EuroNCAP νέα αποτελέσματα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απόλυτα ενθαρρυντικά και τα αποτελέσματα για τα κινεζικά μοντέλα WEY Coffee 01 και ORA Funky Cat που απέδειξαν ότι πληρούν όλα τα αυστηρά ευρωπαϊκά στάνταρ για να σταδιοδρομήσουν στη Γηραιά Ήπειρα.

Πεντάστερο αναδείχθηκε και το Genesis GV60, με τις κορυφαίες επιδόσεις του να αφορούν την προστασία των ενήλικων και ανήλικων επιβατών, όπως και στην κατηγορία των συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης.

Genesis GV60

Προστασία ενηλίκων: 89%
Προστασία παιδιών: 87%
Προστασία πεζών: 63%
Επικουρικά συστήματα: 88%

Kia Niro

Προστασία ενηλίκων: 91%
Προστασία παιδιών: 84%
Προστασία πεζών: 75%
Επικουρικά συστήματα: 60%

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ORA Funky Cat

Προστασία ενηλίκων: 92%
Προστασία παιδιών: 83%
Προστασία πεζών: 74%
Επικουρικά συστήματα: 93%

Tesla Model Y

Προστασία ενηλίκων: 97%
Προστασία παιδιών: 87%
Προστασία πεζών: 82%
Επικουρικά συστήματα: 98%

WEY Coffee 01

Προστασία ενηλίκων: 91%
Προστασία παιδιών: 87%
Προστασία πεζών: 79%
Επικουρικά συστήματα: 94%

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ