Πρωτοφανές περιστατικό: «Βροχή» προστίμων σε οδηγούς που τραβούσαν βίντεο φλεγόμενο όχημα

τροχαία ατύχημα γαλλία πρόστιμα

Στην «τσιμπίδα» των γαλλικών αστυνομικών αρχών έπεσαν δεκάδες οδηγοί οι οποίοι απομάκρυναν το βλέμμα τους από τον δρόμο και «τράβηξαν» το κινητό τους για να βιντεοσκοπήσουν ένα φλεγόμενο φορτηγό.

Ακριβά πλήρωσαν δεκάδες οδηγοί την απόφασή τους να απομακρύνουν τα χέρια τους από το τιμόνι και τα μάτια τους από τον δρόμο, ώστε να απαθανατίσουν με το κινητό τους τηλέφωνο τη στιγμή που ένα όχημα βαρέως τύπου τυλισσόταν στις φλόγες, σε αυτοκινητόδρομο της Γαλλίας.

Ειδικότερα, κατά τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 13 Ιουλίου, στον αυτοκινητόδρομο A7 κοντά στην κοινότητα Saint-Paul-Trois-Châteaux, στο ρεύμα προς την πόλη Λυών, σημειώθηκε μία σφοδρή σύγκρουση μεταξύ δύο φορτηγών, με ένα εξ αυτών να τυλίγεται στις φλόγες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγω του συμβάντος, η κυκλοφορία διεξαγόταν μετ΄ εμποδίων, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν τεράστιες ουρές, με τους οδηγούς να υπόκεινται σε μεγάλες καθυστερήσεις.

Χάος και ουρές οχημάτων άνω των 30 χλμ., ωστόσο, δημιουργήθηκαν και στις λωρίδες κυκλοφορίας που προορίζονται για την κίνηση προς την αντίθετη κατεύθυνση, εξαιτίας της απερισκεψίας δεκάδων οδηγών να επιβραδύνουν τα οχήματά τους προκειμένου να βιντεοσκοπήσουν το φλεγόμενο φορτηγό.

Πολλοί, μάλιστα, εκ των οδηγών ακινητοποίησαν πλήρως τα οχήματά τους, αδιαφορώντας πλήρως για τον αν παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως άνδρες των γαλλικών αστυνομικών αρχών, οι οποίοι άρχισαν να «μοιράζουν» πρόστιμα στο… φιλοθέαμον κοινό. Όπως, μάλιστα, αναφέρει η γαλλική Huffington Post, στην «τσιμπίδα» της αστυνομίας έπεσαν 103 οδηγοί, στους οποίους βεβαιώθηκε πρόστιμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρέπει πάντα θα θυμάστε πως όταν οδηγείς οφείλεις να κοιτάς τον δρόμο», ανέφερε αξιωματικός της γαλλικής τροχαίας, ο οποίος έκανε λόγο για πρωτοφανές περιστατικό. «Δεν έχουμε συναντήσει ξανά κάτι ανάλογο», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ασυνείδητη συμπεριφορά δυσχέρανε και το έργο των συνολικά 70 πυροσβεστών οι οποίοι έπρεπε να μεταβούν στο σημείο του τροχαίου για την κατάσβεση της φωτιάς.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ