Μοντέλα της Volkswagen βρέθηκαν μετά από 10 χρόνια με μηδέν χιλιόμετρα

VW Santana China 1

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα εξακολουθούν να φέρουν τα προστατευτικά νάιλον στα καθίσματά τους.

Το Volkswagen Santana κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας, συμβολίζοντας μια ιδιαίτερη και σημαντική σχέση που διαρκεί δεκαετίες.

Το συγκεκριμένο μοντέλο εισήχθη πρώτη φορά στην Κίνα το 1983 και αποτελούσε ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα στην αγορά νέων αυτοκινήτων.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η παραγωγή της πρώτης γενιάς σε τοπική γραμμή που άντεξε μέχρι τις αρχές του 2013, φτιάχνοντας Santana σεντάν για την εγχώρια αγορά. Τώρα όμως βρέθηκαν πέντε ολοκαίνουργια αυτοκίνητα σε αποθήκη και όλα τους είναι σε πολύ καλή εργοστασιακή κατάσταση.

VW Santana China 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αυτοκίνητα βρέθηκαν από την Han Chung Classics, μια κινεζική εταιρεία after market που επικεντρώνεται στην πώληση ανταλλακτικών για παλαιότερα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας.

Τα λευκά Santana σεντάν εντοπίστηκαν σε μια αποθήκη άγνωστης τοποθεσίας στην Κίνα, και όλα τους έχουν ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας στο δρόμο και τα περισσότερα από αυτά έχουν μηδενικά χιλιόμετρα στο κοντέρ. Επιπλέον, είναι παραγωγής του 2012 και κάτω από το καπό έχουν βενζινοκινητήρα 1,8 λίτρων.

Ενημερωτικά, το VW Santana βασιζόταν στο Passat δεύτερης γενιάς και έκανε το ντεμπούτο του στην Κίνα το 1983 μέσω μιας ιστορικής κοινοπραξίας μεταξύ της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και την κυβέρνησης της Κίνας.

Μάλιστα, αυτή η συνεργασία σηματοδότησε την αρχή του μετασχηματισμού της εγχώριας παραγωγής οχημάτων, καθώς το Santana ήταν ένα από τα πρώτα «ξένα» αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στην Κίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
VW Santana China 5

Με την πάροδο του χρόνου, η πρώτη γενιά του Volkswagen Santana υπέστη αρκετές ανανεώσεις και βελτιώσεις. Ανάλογα με το Model Year, τα Santana διέθεταν σύστημα ψεκασμού της Bosch, ηχοσύστημα συμβατό με MP3, ABS με EBD κ.ά. Ο εξοπλισμός άνεσης όμως δεν ήταν πλούσιος, καθώς δεν διαθέτουν τις κλασικές ηλεκτρικές ευκολίες.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ