Οι Βρετανοί τύλιξαν γέφυρα με αλουμινόχαρτο -Δείτε για ποιον λόγο

Hammersmith Bridge

Την καλοκαιρινή της ενδυμασία φόρεσε γέφυρα στο Δυτικό Λονδίνο με σκοπό να αντεπεξέλθει στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Το κύμα καύσωνα που χτυπά το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης προκαλεί αρρυθμίες ακόμα και στις πλέον… οργανωμένες κοινωνίες.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Μ. Βρετανίας και ειδικότερα του Λονδίνου και ειδικότερα της Hammersmith Bridge, η οποία απέκτησε μια… αλλόκοτη «φορεσιά» με σκοπό να αντιμετωπίσει τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη βρετανική πρωτεύουσα.

Μέσα σε ένα βράδυ, λοιπόν, η γέφυρα του Hammersmith στο Δυτικό Λονδίνο ντύθηκε με φύλα ενισχυμένου αλουμινόχαρτου τα οποία προστατεύουν το μεταλλικό σύστημα στήριξης της γέφυρας από τις υψηλές θερμοκρασίες και τις ρωγμώσεις που προκαλούν αυτές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκεκριμένο φαινόμενο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2020, με αποτέλεσμα να απαιτηθούν εργασίες αποκατάστασης ύψους 140 εκ. λιρών και η γέφυρα η οποία κατασκευάστηκε το 1887 να κλείσει για τα οχήματα, παραμένοντας προσβάσιμη μόνον στους ποδηλάτες και τους πεζούς.

Το κόστος της επένδυσης που εφαρμόστηκε στη γέφυρα του Hammersmith έφτασε τις 420.000 λίρες και πλέον θεωρείται εξαιρετικά πιθανή η τοποθέτηση διοδίων ώστε να καλυφθούν τα έξοδα συντήρησης και επισκευής.

Σε κάθε περίπτωση, εν μέσω καύσωνα η μεταλλική αλυσίδα η οποία συγκρατεί τα υπόλοιπα στελέχη της γέφυρας θα πρέπει να διατηρηθεί στη θερμοκρασία των 13 βαθμών Κελσίου, ενώ στην περίπτωση που υπερβεί τους 18 βαθμούς Κελσίου τότε οι αρχές θα αναγκαστούν να διακόψουν την κυκλοφορία σε αυτή.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ