Όταν ο ουρανός έβρεχε... Hummer - Αυτή είναι η πιο ντροπιαστική στιγμή του αμερικανικού στρατού (+videos)

Airborne Hummer 1

Το Humvee είναι ένα ελαφρύ στρατιωτικό όχημα παντώς εδάφους που ορισμένες φορές καλείται να εκτελέσει και χρέη αλεξιπτωτιστή, όχι πάντα με επιτυχία.

Το να ρίξετε ένα θωρακισμένο όχημα τεσσάρων περίπου τόνων από τον ουρανό και να το προσγειώσετε άθικτο, είναι πιο δύσκολο από ό,τι φαντάζεστε και συμβαίνει μόνο όταν ο στρατός χρειαστεί τροχοφόρα σε κάποιο δυσπρόσιτο μέρος.

Airborne Hummer 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο στρατός των Η.Π.Α. ασκεί την συγκεκριμένη τεχνική για περισσότερα από 70 χρόνια, με τα πρώτα αυτοκίνητα “αλεξιπτωστές” να είναι τα Willys MB του στρατού των συμμάχων κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετέπειτα.

Από τότε, ο αμερικανικός στρατός ρίχνει τακτικά διάφορα στρατιωτικά οχήματα όπως κλαρκ, ATV και Hummer για αποστολές σε όλο τον κόσμο. Σε μεγάλη όμως στρατιωτική επιχείρηση έχει να ρίξει οχήματα από το 2003. Και αυτό γιατί είναι πιο ασφαλές το να καταλάβεις το αεροδρόμιο και να προσγειώσεις το πολύτιμο στρατιωτικό φορτίο, παρά να περάσεις από πάνω με το αεροσκάφος και να αρχίσεις τις πτώσεις.

Ωστόσο, οι πτώσεις οχημάτων με αλεξίπτωτο διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη ζωή των πιο απομακρυσμένων στρατιωτικών βάσεων και οι στρατιώτες πραγματοποιούν συστηματικά βαριές ρίψεις για να διατηρήσουν την ικανότητά τους στο να πετούν 4 τόνους από τον ουρανό και να τους προσγειώνουν με ασφάλεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Airborne Hummer 3

Πέρα από τις προδιαγραφές των συγκεκριμένων οχημάτων που περιλαμβάνουν συγκεκριμένες ενισχύσεις και σημεία δεσίματος, τα στατιωτικά Hummer “κάθονται” πάνω σε 11 στρώματα πεπιεσμένου χαρτιού σε σχήμα κηρήθρας. Μία ήπια πτώση θα συμπιέσει, πέρα από την ανάρτηση, τέσσερα στρώματα χαρτιού και, ενώ μία δυνατή πρόσκρουση (το χειρότερο σενάριο) θα πρέπει να συνθλίψει πέντε στρώματα στης χάρτινης κηρήθρας.

Τις περισσότερες φορές οι πτώσεις των στρατιωτικών οχημάτων στέφονται με επιτυχία, υπάρχουν όμως και μερικές που δεν λειτουργούν σωστά τα αλεξίπτωτα και συνθλίβονται στο έδαφος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ