Βράχοι αξιοπιστίας: Ποια μοντέλα δεν σπάνε-δεν χαλάνε ξεπερνώντας τα 300.000 χιλιόμετρα

Toyota Land Cruiser

Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που κρατάνε για... πάντα παρουσιάζει μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την iSeeCars, με έναν κατασκευαστή να κυριαρχεί.

Στο δύσκολο οικονομικό κλίμα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό σε όλο τον κόσμο, η επιλογή ενός μοντέλου, καινούργιου ή μεταχειρισμένου, που θα καλύπτει τις ανάγκες μας για πολλά χρόνια και θα χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας για την ψυχική μας ηρεμία αλλά και για εκείνη του… τραπεζικού λογαριασμού μας.

Οι έρευνες αξιοπιστίας που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο αποτελούν πολύ χρήσιμα εργαλεία στα χέρια το εν δυνάμει αγοραστή, καθώς μπορούν να τον βοηθήσουν να φτάσει με μεγαλύτερη ασφάλεια σε μια επιλογή που θα τον κρατήσει ευχαριστημένο για πολλά-πολλά χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota Sequoia SUV
Toyota Sequoia SUV

Μια από αυτές τις έρευνες παρουσιάστηκε πρόσφατα από την αμερικάνικη iSeeCars και έχει μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως για τον τεράστιο όγκο δεδομένων που είχαν στα χέρια τους οι Αμερικάνοι αλλά και τον τρόπο που επέλεξαν να τον επεξεργαστούν για να φτάσουν στις λίστες με τα πιο αξιόπιστα μοντέλα.

Έχοντας πρόσβαση σε αγγελίες μεταχειρισμένων, η iSeeCars συνέλεξε δεδομένα για περισσότερα από δύο εκατ. αυτοκίνητα θέτοντας παράλληλα και ενδιαφέρουσες προϋποθέσεις για να καταλήξει στην κατάταξή της με τα αυτοκίνητα που έχουν την μεγαλύτερη εν δυνάμει διάρκεια ζωής.

Αυτά τα μοντέλα θα πρέπει να βρίσκονται στην παραγωγή για τουλάχιστον δέκα από τα προηγούμενα 20 χρόνια με το κάθε μοντέλο να εξακολουθεί να παράγεται και να είναι διαθέσιμο στο κοινό ως καινούργιο και το 2020.

Παράλληλα το 2,5% επί του συνολικού αριθμού από κάθε μοντέλο που αναλύθηκε είχε στο οδόμετρο του περισσότερα από 321.868 χιλιόμετρα (200.000 μίλια), με το 1% από αυτά να έχει διανύσει 370.000-478.000 χιλιόμετρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι λίστα με τα 20 «αθάνατα» μοντέλα της iSeeCars, ανεξαρτήτως κατηγορίας έχει στην πρώτη θέση της το άγνωστο για την ευρωπαϊκή αγορά Toyota Sequoia, ένα μεγάλων διαστάσεων και δημοφιλές SUV στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Το εν λόγω μοντέλο στρογγυλοκάθισε την κορυφή με εν δυνάμει χιλιομετρικό κύκλο ζωής τα 477.184 χιλιόμετρα.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ένα ακόμη μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας το γνωστό και στην Ευρώπη Land Cruiser. Το σκληροτράχηλο off-roader των Ιαπώνων βρίσκεται δεύτερο με εν δυνάμει κύκλο ζωής τα 451.000 χιλιόμετρα, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ένα ακόμη μεγάλο αμερικάνικο SUV, το Chevrolet Suburban με 427.654 χιλιόμετρα.

Σε γενικές γραμμές η Toyota κυριαρχεί στη λίστα της iSeeCars έχοντας έξι μοντέλα στις δέκα πρώτες θέσεις με εμφάνιση και για το Prius, το οποίο βρίσκεται στην 6η θέση με 402.336 χιλιόμετρα. Άλλα τέσσερα μοντέλα της Toyota βρίσκονται στις θέσεις 11-20 με το Top 20 των Αμερικάνων να κλείνει από το υβριδικό Camry με 371.029.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από την γενική κατάταξη ανεξάρτητα από κατηγορία, και την κατηγορία των SUVs, η Toyota έχει τα πρωτεία στις κατηγορίες των pick ups, με το Toyota Tundra (412.000 χλμ.), στα μίνιβαν με το Sienna (385.610) στα σεντάν/hatchbacks με το Avalon (395.431 χλμ.) και στα υβριδικά με το Prius (403.303 χλμ.).

Στην παραπάνω κατηγορία βλέπουμε και μοντέλα που είναι γνωστά στην Ευρώπη όπως το τρίτο στη λίστα Honda Accord (364.000 χλμ.), το 5ο Lexus GS 350 (334.412 χλμ.), τα Honda Jazz και Civic στις επόμενες δύο θέσεις με 333.505 και 330.454 χιλιόμετρα αντίστοιχα, την Corolla στην 9η θέση με 328.734 χλμ. και το Mazda 6 στην 10η θέση με 326.944 χιλιόμετρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία εννέα από τα 10 μοντέλα προέρχονται από Ιάπωνα κατασκευαστή...

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ