Απόφαση σταθμός -Έρχεται «βραχιολάκι» για τους γκαζιάρηδες οδηγούς

υπερβολική ταχύτητα

Τη σύγχρονη τεχνολογία πρόκειται να επιστρατεύσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ώστε να τιθασεύσουν εκείνους τους οδηγούς που παραβιάζουν συστηματικά τα όρια ταχύτητας.

Πιο δραστικά μέτρα αναμένεται να λάβουν και μάλιστα σύντομα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ώστε να καταπολεμήσουν την παραβατικότητα στην άσφαλτο και ειδικότερα εκείνη την παράβαση που ευθύνεται για το μεγαλύτερο ποσοστό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα, οι αμερικανικές αρχές προσανατολίζονται στην τοποθέτηση ενός ηλεκτρονικού κόφτη στα αυτοκίνητα εκείνων που έχουν παραβιάσει κατά εξ ακολούθηση το όριο ταχύτητας και αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ακολουθήσουν το γράμμα του Νόμου.

Υπερβολική ταχύτητα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εφαρμογή του μέτρου, όπως όλα δείχνουν, θα ξεκινήσει από τη Νέα Υόρκη και σύμφωνα με το αρχικό πλάνο όσοι δεν έχουν λάβει περισσότερες από έξι κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα ή παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, εκτός από τις διοικητικές και μη ποινές θα αντιμετωπίζουν και το ενδεχόμενο τοποθέτησης ενός μηχανισμού που θα λειτουργεί ως περιοριστής ταχύτητας.

Το μέτρο αυτό έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της πολιτείας της Νέας Υόρκης να τοποθετήσει συσκευές μέτρησης αλκοόλ στα οχήματα εκείνων που έχουν εντοπιστεί να οδηγούν μεθυσμένοι, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο επανάληψης της παράβασης.

Υπερβολική ταχύτητα

Ο περιοριστής ταχύτητας στα αυτοκίνητα πρόκειται να εγκατασταθεί την αμέσως επόμενη χρονιά και μένει να αποδειχθεί αν η πρωτοβουλία αυτή πρόκειται να υιοθετηθεί και να εφαρμοστεί από τις υπόλοιπες πολιτείες των Η.Π.Α. ή αν πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έρευνες στην ευρωπαϊκή ήπειρο έχουν αποδείξει ότι για κάθε 1 χλμ./ώρα που αυξάνουμε την ταχύτητα κίνησης, η πιθανότητα εμπλοκής σε ατύχημα μεγαλώνει κατά 2% στον αυτοκινητόδρομο και κατά 5% σε δρόμο με όριο 50 χλμ./ώρα.

Συνολικά, το 25% με 30% των ατυχημάτων οφείλεται στην υπερβολική ταχύτητα, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη αντιμετώπισης του φαινομένου της συστηματικής παραβίασης των ορίων ταχύτητας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ