Νέα βουτιά για το πετρέλαιο -Πότε θα γεμίζω με 1,5 ευρώ το λίτρο;

Πρατήριο βενζίνης

Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 80 δολαρίων/βαρέλι βρέθηκε η τιμή του πετρελαίου, γεγονός που συνδέεται με τους κλυδωνισμούς που έχει προκαλέσει η πτώχευση ενός τραπεζικού οργανισμού στη Silicon Valley.

Σημαντική πτώση παρουσιάζουν τα τελευταία 24ωρα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου μετά και την είδηση για την κήρυξη πτώχευσης της Silicon Valley Bank. Οι απώλειες που έχει σημειώσει η αξία του «μαύρου χρυσού» τα τελευταία εικοσιτετράωρα αγγίζουν το 10%, με την τιμή του Brent να βρίσκεται πλέον κάτω από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι.

Ειδικότερα, σήμερα 14/3 το πετρέλαιο διαπραγματεύεται λίγο πάνω από τα 79 δολάρια ανά βαρέλι, τιμή που είναι η τρίτη χαμηλότερη των τελευταίων δώδεκα ημερών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεδομένο, μάλιστα, το γεγονός ότι τα νέα από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού δεν είναι ευχάριστα, καθώς επίκειται η πτώχευση και μιας δεύτερης αμερικανικής τράπεζας, οι πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου είναι πιθανόν να συνεχιστούν, ωθώντας την τιμή του «μαύρου χρυσού» σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

Αυτό είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην αποκλιμάκωση των τιμών και στα πρατήρια υγρών καυσίμων, οι οποίες το τελευταίο διάστημα είχαν παρουσιαστεί μια μικρή άνοδο.

Ετούτη τη φορά η πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου είναι πολύ πιθανόν να γίνει ακόμα πιο αισθητή, καθώς ταυτόχρονα απώλειες παρουσιάζει και το δολάριο έναντι του ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι απίθανο, λοιπόν, να δούμε και πάλι την τιμή του diesel να πέφτει στη χώρα κάτω από το 1,5 ευρώ λίτρο και την αμόλυβδη βενζίνη να υποχωρεί τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας ακόμα και στα 1,6 ευρώ/λίτρο.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η αισθητή πτώση στις τιμές των υγρών καυσίμων στα πρατήρια της χώρας πρόκειται να παρουσιαστεί τα επόμενα 24ωρα, συνεπώς αν μπορεί κάποιος να αναβάλλει τον ανεφοδιασμό του οχήματός του, τότε πιθανότατα να βγει κερδισμένος από τη σημαντική υποχώρηση που παρουσιάζει ο «μαύρος χρυσός».

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ