Βουλιάζει η μετοχή της Tesla. Επενδυτική ευκαιρία ή παγίδα;

Πτώση στις μετοχές της Tesla

Ελεύθερη πτώση σημειώνει η μετοχή της Tesla από την αρχή της χρονιάς με τα «καμώματα» του Elon Musk να μην βοηθούν τους επενδυτές να αποφασίσουν για την επόμενη κίνησή τους.

Αέρας... κοπανιστός έχει γίνει τους τελευταίους μήνες το μεγαλύτερο μέρος της αξίας της μετοχής της Tesla, η οποία βρίσκεται πλέον σε χαμηλό διετίας και έχει χάσει σχεδόν το 70% της αξίας της.

Σύμφωνα και με τους αναλυτές της αγοράς, η τεράστια πτώση στην αξία της μετοχής της αμερικάνικης εταιρείας, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 137,8 δολάρια, μόνο αδικαιολόγητη δεν είναι και πηγάζει κυρίως από την συμπεριφορά του μεγάλο αφεντικού της Tesla, Elon Musk.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξαγορά της Twitter από τον Νοτιοαφρικανό με την αμερικάνικη υπηκοότητα, ο τρόπος που έγινε η εξαγορά αλλά και τα όσα ακολούθησαν μετά από αυτή, με highlight τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων της, έχουν προκαλέσει μεγάλο κύμα αντιδράσεων τόσο εντός όσο και εκτός της εταιρείας.

Εντός της Tesla o Musk δέχεται πλέον δημόσια αρνητική κριτική από τους μεγαλομετόχους της αμερικάνικης εταιρείας. Κάποιοι από αυτούς θέλουν να τον δουν να παραιτείται από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου, καθώς θεωρούν ότι η ενασχόλησή του με την Twitter βλάπτει έμμεσα και τον κατασκευαστή των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ή άμεσα αν προτιμάτε βάσει και των δισ. ευρώ που έγιναν καπνός από τις τσέπες των επενδυτών τους τελευταίους μήνες αφού η μετοχή της Tesla είχε ξεπεράσει τα 400 δολάρια πριν από έναν περίπου χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός Tesla τα καμώματα του Musk τα βλέπουν και οι αναλυτές της αγοράς οι οποίοι προχωρούν διαρκώς σε γενναίες εκτιμήσεις προς τα κάτω για την αξία της μετοχής της, κάτι που επηρεάζει άμεσα και τη διάθεση του επενδυτικού κοινού.

Ήδη πολλές επενδυτικές εταιρείες έχουν επανεκτιμήσει την μετοχή της Tesla στα 200 δολάρια Αμερικής ή και ακόμη χαμηλότερα όταν μόλις πριν από μερικές εβδομάδες η εκτίμησή τους βρισκόταν μεταξύ 250-300 δολαρίων.

Οι επενδυτές που έχουν ήδη στην κατοχή τους μετοχές της αμερικάνικης εταιρείας αλλά και εκείνοι που θέλουν να αγοράσουν, τώρα που η τιμή βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, πραγματικά δεν ξέρουν τι να κάνουν. Οι πρώτοι φοβούνται ότι μάλλον θα πρέπει να ρευστοποιήσουν τώρα για να περιορίσουν όσο μπορούν τις απώλειες τους, ενώ οι δεύτεροι βλέπουν την διαρκή πτώση σαν βαρέλι δίχως πάτο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα πάντως και με τον Michael Burry, τον Αμερικανό που προέβλεψε την αμερικάνικη στεγαστική φούσκα της 10ετίας του 2006-2007, η οποία είχε αντίκτυπο και στην παγκόσμια οικονομία, η αξία των μετοχών της Tesla εξακολουθεί να είναι υψηλότερη από όσο θα έπρεπε . Ο Burry είχε προβλέψει πριν από δύο χρόνια ότι η μετοχή της Tesla θα σημείωνε πτώση έως και 90% και αυτή τη στιγμή η πρόβεψή του δεν βρίσκεται πολύ μακριά από την πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ