Ποια εταιρεία έδωσε bonus-μαμούθ 7.300 ευρώ στους εργαζομένους της;

mercedes ergazomenoi

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επιβραβεύει το εργατοϋπαλληλικό δυναμικό της, προσφέροντας ένα ιδιαίτερα γενναιόδωρο bonus.

Σημαντική επιβράβευση σε 93.000 εργαζομένους της στη Γερμανία θα προσφέρει η Mercedes, μετά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που κατέγραψε το γερμανικό brand το 2022.

Ειδικότερα, η εταιρεία με έδρα τη Στουτγάρδη θα διαμοιράσει μέρος των κερδών της με τους εργαζομένους της, παρέχοντας στον καθένα χρηματικό bonus ύψους 7.300 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί παράλληλα με τους μισθούς του μήνα Απριλίου. 

mercedes εργαζόμενοι bonus
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διαμοιρασμός μέρος των κερδών της Mercedes μέσω της καταβολής bonus αποφασίστηκε από τη διοίκηση της εταιρείας, από κοινού με το συμβούλιο των εργαζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαμοιρασμός μέρος των κερδών αποτελεί μακρά παράδοση στις τάξεις της Mercedes, που κρατά από το 1997. Το 2022 περίπου 100.000 εργαζόμενοι της μάρκας έλαβαν bonus 6.000 ευρώ ως «ένδειξη σεβασμού» μετά το ιδιαίτερα κερδοφόρο έτος 2021 για τη Mercedes.

mercedes εργαζόμενοι bonus

Επιπροσθέτως, η Mercedes ανακοίνωσε ότι από το 2023 και έπειτα, θα εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα υπολογισμού των διαμοιρααζόμενων κερδών, το οποίο θα ευθυγραμμιστεί με το υφιστάμενο σύστημα επιβράβευσης της διοίκησης της εταιρείας.

Σημειωτέον ότι οι ανακοινώσεις για την καταβολή bonus 7.300 ευρώ σε 93.000 εργαζομένους της, έρχονται σε μία εποχή που η εταιρεία συμφώνησε στην επένδυση 43,35 δισ. ευρώ για την επιτάχυνση του ηλεκτρικού μετασχηματισμού της γκάμας της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ