Βόμβα στους αγώνες Ράλλυ: Ο πρωταθλητής αποχωρεί γιατί κουράστηκε

rovanpera

Μερική απόσυρση για τον 23χρονο Φινλανδό, ο οποίος αισθάνθηκε ότι χρειάζεται να γεμίσει μπαταρίες ώστε να επανέλθει πιο δυνατός.

Σεισμός έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στον κόσμο του WRC, μιας και ο Kalle Rovanpera αποφάσισε να μην «κατέβει» σε όλους τους αγώνες το 2024, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα διεκδικήσει το τρίτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω ανάρτησης στα social media, διευκρινίζοντας τους λόγους για την απόφασή του, ενώ ξεκαθάρισε ότι από το 2025 θα συμμετάσχει κανονικά στο πλήρες πρόγραμμα.

«Παρόλο που οι τελευταίες σεζόν ήταν εκπληκτικές, ήταν και ιδιαίτερα απαιτητικές σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο. Επομένως, αισθάνθηκα ότι τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία προκειμένου να επαναφορτίσω τις μπαταρίες μου και έπειτα να επιστρέψω ώστε να διεκδικήσω το πρωτάθλημα, συμμετέχοντας στο πλήρες πρόγραμμα», ανέφερε χαρακτηρστικά ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC ο οποίος επισήμανε ότι έχει υπογράψει ένα πολυετές συμβόλαιο με την Toyota.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσώρας, δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι αγώνες όπου θα συμμετάσχει ο 23χρονος οδηγός ο οποιος θα γεμίσει τις μπαταρίες του κάνοντας ντριφτ και συμμετέχοντας σε κάποια άλλα events.

Την απόφαση του Rovanpera σχολίασε και ο επικεφαλής της Toyota, Jari-Matti Latvala, δηλώνοντας: «Το πρόγραμμα του Kalle θα είναι λίγο διαφορετικό το 2024, αλλά είναι σημαντικό για εμάς που παραμένει οδηγός της Toyota και επιθυμεί να μείνει μαζί μας, απολαμβάνοντας το πάθος του για το ράλλυ».

rovanpera
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Παρόλο που είναι νέος, αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα και έτσι αισθάνεται ότι ήρθε η ώρα να αποσυρθεί μερικώς, ώστε τα επόμενα χρόνια να ζήσουμε παρέα περισσότερες full seasons».

Σημειώνεται ότι η Toyota ανακοίνωσε ότι το 2024 οι Elfyn Evans και Takamoto Katsuta θα είναι αυτοί που θα συμμετάσχουν σε όλους τους αγώνες, με τους Ogier και Rovanpera να μοιράζονται το τρίτο Yaris.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ