BMW: Τι θα παρουσιάσουν οι Γερμανοί στο Μόναχο;

bmw m240

Με ποικίλες μορφές οδηγικής απόλαυσης, καινοτομίες για αυξημένη βιωσιμότητα και πρωτοποριακά μοντέλα για την αστική κινητικότητα του αύριο το BMW Group δίνει το παρών στην έκθεση IAA Mobility 2021.

Εκθέματα των τελευταίων νέων μοντέλων και παρουσιάσεις τεχνολογικών καινοτομιών χαρίζουν στους επισκέπτες του Σαλονιού – που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην έδρα της εταιρείας στο Μόναχο, 7–12 Σεπτεμβρίου 2021 – μία εικόνα πολυτελούς κινητικότητας στη σημερινή και στη μελλοντική μορφή της. Η μεγαλύτερη δέσμευση σε μία κυκλική οικονομία και η σχετική χαμηλότερη κατανάλωση πόρων θα έχει σημαντική επίδραση.

Η BMW iX : τεχνολογική ναυαρχίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα

BMW iX
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα από τα νέα μοντέλα που θα ξεχωρίσουν στη σκηνή της IAA Mobility 2021, ο πρωταγωνιστής της έκθεσης, είναι η BMW iX. Η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα του BMW Group ανοίγει το δρόμο για καινοτομίες στους τομείς της ηλεκτρικής κινητικότητας και της ψηφιοποίησης. Η 5η γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive προσφέρει οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων με ηλεκτρική τετρακίνηση και μεγάλη λειτουργική αυτονομία. Η BMW iX είναι ένα σύγχρονο SUV που έχει σχεδιαστεί από μέσα προς τα έξω και το οποίο επαναπροσδιορίζει την ιδέα της ευρυχωρίας και πολυτέλειας εσωτερικού. Το BMW Group έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη της βιωσιμότητας με τη φιλοσοφία του οχήματος, την επιλογή υλικών, την εξόρυξη πρώτων υλών και την παραγωγή της BMW iX. Οι εκδόσεις του μοντέλου που διατίθενται από το λανσάρισμα θα χρησιμοποιούν έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και έναν ακόμα στον πίσω άξονα, που μαζί παράγουν ισχύ 523 hp στην BMW iX xDrive50 και 326 hp στην BMW iX xDrive40.

BMW i4: η ηλεκτροκίνηση φτάνει στην καρδιά της μάρκας BMW

Η BMW i4 φέρνει την αμιγή ηλεκτροκίνηση στην πολυτελή μεσαία κατηγορία για πρώτη φορά – και ως εκ τούτου, στην καρδιά της μάρκας BMW. Η BMW i4 συνδυάζει μία σπορ διάσταση της οδηγικής απόλαυσης μηδενικών ρύπων με την ευρυχωρία και πρακτικότητα ενός τετράθυρου gran coupé. Η 5η γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, το νέο BMW iDrive και μία ευρεία γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού, σηματοδοτούν τον προηγμένο χαρακτήρα της. Η BMW i4 διατίθεται σε δύο εκδόσεις με το λανσάρισμά της, από τις οποίες η μία είναι το πρώτο μοντέλο BMW M με σύστημα κίνησης μηδενικών εκπομπών ρύπων. Η BMW i4 M50 (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 22,5 – 18,0 kWh/100 km κατά το WLTP, εκπομπές CO2: 0 g/km) χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω άξονα που παράγουν συνολικά 544 hp. Η BMW i4 eDrive40 (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 19,1 – 16,1 kWh/ 100 km κατά το WLTP, εκπομπές CO2: 0 g/km) συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα 340 hp με κλασική πίσω κίνηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Η νέα BMW Σειρα 2 Coupé θέτει νέα σπορ πρότυπα στην πολυτελή compact κατηγορία με μία φιλοσοφία προσανατολισμένη στις δυναμικές επιδόσεις. Μία εξωστρεφής σχεδίαση που ξεχειλίζει από νεανική φρεσκάδα υποδηλώνει καθαρά τις δυνατότητες επιδόσεων του δίθυρου μοντέλου, ενώ η πίσω κίνηση και η τεχνολογία πλαισίου προέρχεται από την BMW Σειρά 4 Coupé και υπόσχεται απαράμιλλη οδηγική απόλαυση. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό στην BMW M240i xDrive Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 8,8 – 8,1 l/100 km κατά το WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 200 – 185 g/km κατά το WLTP). Το νέο μοντέλο υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH χρησιμοποιεί έναν εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα 374 hp και επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 4,3 δευτερόλεπτα.

bmw

Νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupe

Η διάσημη οδηγική απόλαυση BMW, η σπορ κομψότητα και η σύγχρονη λειτουργικότητα συνδυάζονται στη νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé. Η φιλοσοφία του μοντέλου – τετράθυρο, με μεγάλη πίσω πόρτα, δυναμικές ρέουσες γραμμές και πέντε μεγάλα καθίσματα – φέρνει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στην πολυτελή πτέρυγα της μεσαίας κατηγορίας. Η δεύτερη γενιά της BMW Σειράς 4 Gran Coupé ξεχωρίζει επίσης με το εκλεπτυσμένο στυλ της, την αισθητά βελτιωμένη δυναμική συμπεριφορά, την πιο κομψή εκδοχή της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας, το πολυτελές περιβάλλον της καμπίνας και πληθώρα καινοτομιών στους τομείς ελέγχου/λειτουργίας και συνδεσιμότητας. Πέντε εκδόσεις του μοντέλου θα διατίθενται από το λανσάρισμα που αποδίδουν μεταξύ 184 και 374 hp.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέες BMW X3 και BMW X4

bmw

Εξαιρετικά σπορ εμφάνιση και εκτενώς ανανεωμένη τεχνολογία ξεχωρίζουν στον πρωτοποριακό χαρακτήρα των νέων BMW X3 και BMW X4. Φρέσκιες σχεδιαστικές πινελιές και πρόσθετος εξοπλισμός ενισχύουν την απήχηση των πολυτελών Sports Activity Vehicle και Sports Activity Coupé της μεσαίας κατηγορίας, ενώ η νέα σχεδίαση του εμπρός και πίσω τμήματος υπογραμμίζει την σκληροτράχηλη γοητεία τους. Η νέα BMW X4 είναι πιο εντυπωσιακή με μάσκα νεφρών BMW τύπου πλέγματος. Ο στάνταρ εξοπλισμός εσωτερικού περιλαμβάνει τώρα σπορ καθίσματα με επένδυση Sensatec και αυτόματο έλεγχο κλιματισμού τριών ζωνών. Άλλα στάνταρ χαρακτηριστικά είναι το BMW Live Cockpit Plus με οθόνη ελέγχου 10,25”, σύστημα πλοήγησης BMW Maps και BMW Intelligent Personal Assistant. Η ήπια υβριδική τεχνολογία 48V προσφέρεται τώρα με όλες τις εκδόσεις βενζινοκινητήρων και αυξάνει την απόδοση και το δυναμισμό.

BMW CE 04

bmw
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η BMW Motorrad προάγει τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης για τις αστικές περιοχές στο επόμενο επίπεδο. Το BMW CE 04, για παράδειγμα, προσφέρει βιώσιμη οδηγική απόλαυση σε δύο τροχούς. Με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, φουτουριστική σχεδίαση και καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας, το νέο scooter συνδυάζει διπλή λειτουργικότητα - μεταφορά και επικοινωνία - σε ένα πακέτο. Με μέγιστη ισχύ 42 hp, το BMW CE 04 έχει τα προσόντα για ενθουσιώδεις επιταχύνσεις. Προηγμένη τεχνολογία μπαταρίας και φόρτισης προσφέρει αυτονομία γύρω στα 130 km και ταχεία επαναφόρτιση. Ο στάνταρ εξοπλισμός του BMW CE 04 περιλαμβάνει ένα cockpit με έγχρωμη οθόνη 10.25”, σύστημα πλοήγησης και εκτενείς λειτουργίες συνδεσιμότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ