Σοβαρές βλάβες στα Hyundai: Οι Kορεάτες αλλάζουν δωρεάν τον κινητήρα

Hyundai 1

Χιλιάδες αυτοκίνητα των Kia και Hyundai στις Η.Π.Α. ενδέχεται να πληρούν τις προϋποθέσεις για δωρεάν αντικατάσταση κινητήρα και αρκετοί ιδιοκτήτες δεν το γνωρίζουν,

Εκατομμύρια άνθρωποι που οδηγούν Hyundai και Kia ενδέχεται να δικαιούνται δωρεάν αντικατάσταση κινητήρα βάσει ενός πρόσφατου ομαδικού νομικού διακανονισμού. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί ιδιοκτήτες δεν το γνωρίζουν και πληρώνουν ακριβές επισκευές ή στέλνουν στην ανακύκλωση τα αυτοκίνητά τους όταν μάθουν το κόστος επισκευής του κινητήρα.

Hyundai 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με αναφορές στον Τύπο των Η.Π.Α., όλα τα προβλήματα στους κινητήρες ξεκινούσαν ξαφνικά και κατέληγαν στην πλήρη καταστροφή του. Βέβαια, πέρα από το βλάβη και το κόστος, αρκετοί ήταν αυτοί που αναφέρουν ότι κινδύνεψαν, μιας και η απενεργοποίηση του “χτυπημένου” κινητήρα οδηγούσε σε απώλεια της υποβοήθησης του συστήματος διεύθυνσης, των φρένων κ.α.

Αυτού του είδους οι βλάβές έχουν αρχίσει και γίνονται πιο συχνές, με χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Hyundai και Kia των τελευταίων ετών να αναφέρουν μεγάλες βλάβες στον κινητήρα με μεγάλο κόστος επισκευής. Τα καλά νέα είναι ότι η Hyundai και η Kia το 2021 αποφάσισαν να παρέχουν επέκταση εγγύησης που θα μπορούσε να σημαίνει και δωρεάν αντικατάσταση του ελαττωματικού κινητήρα.

Hyundai 3

Ο Τύπος αναφέρει ότι εκατομμύρια οχήματα μπορεί να πληρούν τις προϋποθέσεις για αντικατάσταση κινητήρα, αλλά οι ιδιοκτήτες τους συχνά καταλήγουν να πληρώνουν για τις επισκευές. Και αυτό γιατί πολλοί άνθρωποι που είναι δεύτεροι και τρίτοι ιδιοκτήτες οχημάτων με αυτούς τους κινητήρες, δεν γνωρίζουν ότι δικαιούνται την επέκταση της εγγύησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα οχήματα που ενδέχεται να καλύπτονται από τον ομαδικό νομικό διακανονισμό είναι μοντέλα χρονολογίας από το 2011 έως το 2019 και διαθέτουν κινητήρα της οικογένειας Theta.

Πηγές: www.wcpo.com , Hyundai, Kia

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ