Δείτε πώς μεταμορφώθηκε ο «Γίγαντας» της Εθνικής Οδού

sirios-athinon-lamias.

«Σάρκα και οστά» πήρε το μεγάλο πρότζεκτ της Νέας Οδού στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας που αφορά στο μεγαλύτερο υβριδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Σε extreme makeover υποβλήθηκε ο ΣΕΑ Σείριος, το «στολίδι» της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, που προϊόντος του χρόνου έχασε μεγάλο μέρος της αίγλης του.

Η μεταμόρφωση του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών φέρει την υπογραφή της εταιρείας «Νέα Οδός» και αφορά στη δημιουργία του πρώτου και μεγαλύτερου υβριδικού σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, με φωτοβολταϊκά στέγαστρα στα πάρκινγκ, συνδυάζοντας έτσι την παραγωγή «πράσινης» ενέργειας και φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών ΣΕΑ Σείριος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το carandmotor παρακολουθούσε στενά τις εργασίες στον πάλαι ποτέ γίγαντα της Ε.Ο, όπου πλέον υπάρχουν συνολικά 4 σταθμοί (2 ανά ρεύμα κυκλοφορίας).

Το ρεύμα από τα φωτοβολταϊκά πηγαίνει στον φορτιστή όταν υπάρχει αυτοκίνητο να φορτίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας και παράλληλα όση ενέργεια δεν καταναλώνεται, χρησιμοποιείται απευθείας για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του κτηρίου του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Μαλακάσας (Σείριος).

σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών ΣΕΑ Σείριος

Το έργο

  • 810 Φωτοβολταϊκά πάνελ στα στέγαστρα του πάρκινγκ συνολικής ισχύος -500 kWp
  • Εκτιμώμενη παραγωγή φωτοβολταϊκού στεγάστρου 750.000 kWh/έτος
  • Τοποθέτηση 2 ταχυφορτιστών (DC ισχύος 120 kW έκαστος) ανά ρεύμα κυκλοφορίας
  • Διαγραμμίσεις χώρου στάθμευσης
  • Πινακίδες οδικής σήμανσης κ.α.

Ο πρώτος και μεγαλύτερος υβριδικός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με φωτοβολταϊκά στα στέγαστρα συνεχίζει να βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία, χωρίς να είναι προσώρας γνωστό πότε θα τεθεί σε καθεστώς επίσημης λειτουργίας, μιας και μένει να διευθετηθούν κάποια ζητήματα, σύμφωνα με πληροφορίες του carandmotor.gr.

σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών ΣΕΑ Σείριος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υβριδικός σταθμός φόρτισης στο ΣΕΑ Σείριος είναι μέρος του στρατηγικού σχεδίου «Νέα Οδός Go Green» που αφορά στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την παραγωγή πράσινης ενέργειας μέσω της ανάπτυξης του δικτύου ταχυφορτιστών στους αυτοκινητοδρόμους που διαχειρίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι για την επένδυση στον ΣΕΑ Μαλακάσας «Σείριος», η Νέα Οδός έλαβε την κορυφαία διάκριση Winner στην κατηγορία Υποδομές Μεταφορών.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευσή μας, το βίντεο που είχαμε αναρτήσει η Νέα Οδός αφαιρέθηκε από το κανάλι της και, σύμφωνα με επικοινωνία μας με την εταιρεία, θα επανέλθει σε μία εβδομάδα. Μπορείτε, ωστόσο, να πάρετε γεύση για την νέα εικόνα του ΣΕΑ Σείριος στο παρακάτω βίντεο.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ