Βγήκαν βόλτα με 1.300 ίππους και έμειναν από φρένα. Δείτε τι ακολούθησε (+video)

Βγήκαν βόλτα και έμειναν από φρένα. Δείτε τι έγινε video

Μια όμορφη καλοκαιρινή βόλτα με ένα πανίσχυρο αυτοκίνητο μετατρέπεται σε εφιάλτη λόγω βλάβης και μας δείχνει γιατί πρέπει να τηρούμε τον KOK και να συντηρούμε σωστά το αυτοκίνητο μας.

Μια πανέμορφη τροποποιημένη Mercury Comet του 1964 με V8 κινητήρα 1.300 ίππων και μετατροπές που κοστολογούνται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ είναι αναμφίβολα ένας εξαιρετικός τρόπος για να περάσεις το απόγευμα σου, ειδικά αν είσαι στις Η.Π.Α. και είσαι ο παρουσιαστής του αυτοκινητικού καναλιού «AutotopiaLA» στο Youtube.

Βλάβη στα φρένα και ατύχημα video
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συντελεστές του AutotopiaLA, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, αποφάσισαν να αναρτήσουν το συγκεκριμένο video στο κανάλι τους περισσότερο για διδακτικούς λόγους και όχι για να δείξουν την εφιαλτική στιγμή που έζησαν, όταν τα φρένα της Mercury Comet παρέδωσαν πνεύμα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σταματήσουν το αυτοκίνητο και να συγκρουστούν με άλλα οχήματα που ήταν μπροστά τους σταματημένα στο φανάρι.

Σύμφωνα και με τον παρουσιαστή της εκπομπής, ειδικά αν έχετε στην κατοχή σας παλιό αυτοκίνητο καλό είναι να ελέγχετε συχνά την κατάσταση του συστήματος πέδησης, ειδικότερα την κατάσταση των σωληνώσεων και της τρόμπας του φρένου.

Βλάβη στα φρένα και ατύχημα video

Επίσης, αν το αυτοκίνητο σας είναι τόσο παλιό και δεν φέρει ζώνη τριών σημείων (κάτι σπάνιο βέβαια ακόμη και για τα ελληνικά δεδομένα), τότε πρέπει αναμφίβολα να τις τοποθετήσετε εσείς καθώς οι προηγούμενες των δύο σημείων δεν θα καταφέρουν να αποτρέψουν την επαφή σας μας το τιμόνι και το ταμπλό, στην περίπτωση του οδηγού και του συνοδηγού αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως θα δείτε και στο video αν και η ταχύτητα σύγκρουσης ήταν σχετικά μικρή κανένας από τους δύο επιβαίνοντες δεν κατάφερε να αποφύγει την επαφή με τους σωματικούς τραυματισμούς να είναι ωστόσο και ευτυχώς περιορισμένοι. Ο οδηγός μάλιστα παρόλο που τέντωσε τα χέρια του για να αποφύγει την επαφή δεν κατάφερε να κερδίσει τους νόμους της φυσικής με έναν από τους αγκώνες του να... γυρίζει ανάποδα από τις δυνάμεις που αναπτύχθηκαν. Ζώνη λοιπόν, έλεγχος και τήρηση των ορίων ταχύτητας για πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ