Βγάζει νερό αντί για καυσαέρια -Το αυτοκίνητο που οδήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

μητσοτάκης αυτοκίνητο

Την ευκαιρία να συστηθεί με το πρώτο αυτοκίνητο υδρογόνου που κυκλοφορεί στη χώρα μας είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου που εκλύει νερό αντί για ρύπους έκατσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στη Δυτική Μακεδονία όπου παρουσίασε το αναπτυξιακό όραμα της κυβέρνησης για την περιοχή.

Πρόκειται για το υδρογονοκίνητο Hyundai Nexo που, πριν από λίγες ημέρες, είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον στην 1η «Έκθεση & Συνέδριο Καινοτομίας» στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης.

αυτοκίνητο που οδήγησε ο Κυρ. Μητσοτάκης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, το μηδενικών ρύπων crossover δεν πέρασε απαρατήρητο από τον πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος θέλησε να γνωρίσει από… πρώτο χέρι τα τεχνολογικά μυστικά του οχήματος.

αυτοκίνητο που οδήγησε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Τα αυτοκίνητα υδρογόνου ενσωματώνουν κυψέλες καυσίμου που αποτελούν την «καρδιά» του κινητήρα. Το καύσιμο υδρογόνο εισέρχεται από το ντεπόζιτο στην κυψέλη και αναμιγνύεται με οξυγόνο παράγοντας νερό.

Μεγάλο προσόν των υδρογονοκίνητων οχημάτων είναι το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να μπουν στην πρίζα (όπως τα ηλεκτρικά με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες) και ως εκ τούτου βάζουν τέλος στο άγχος της αυτονομίας.

αυτοκίνητο που οδήγησε ο Κυρ. Μητσοτάκης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον αντίποδα, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αφορά στο υποανάπτυκτο δίκτυο σταθμών ανεφοδιασμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά και τη χώρα μας, αν και πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προβεί στις απαραίτητες νομοθετικές πράξεις που θα σηματοδοτήσουν τη δημιουργία τέτοιων σταθμών ανεφοδιασμού. -Διαβάστε περισσότερα εδώ.

αυτοκίνητο που οδήγησε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του Hyundai Nexo, το μοντέλο αποδίδει 163 PS/ 395 Nm, με την επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 9,2 δλ. και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα.

Όσον αφορά, τέλος, στην αυτονομία του, ένα γέμισμα εξασφαλίζει περί τα 750 χλμ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ