Βγαίνουν στους δρόμους τα διαστημικά αυτοκίνητα της Toyota; (+video)

Toyota diastima oxima

Σε νέο βίντεο της Toyota πρωταγωνιστεί ένα διθέσιο όχημα, το οποίο προικίζεται με ένα εντυπωσιακό off-road οπλοστάσιο που δεν αποκλείεται να υιοθετηθεί από τα αυτοκίνητα παραγωγής της εταιρείας.

Με την Toyota να έχει εξελιχθεί σε μία από τις ηγεμονεύουσες αυτοκινητοβιομηχανίες του πλανήτη Γη, πλέον στρέφει το βλέμμα της και στο διάστημα, εξελίσσοντας οχήματα που θα μπορούν να υποστηρίξουν εξερευνητικές αποστολές, βοηθώντας τους ανθρώπους να μετοικήσουν σε άλλους πλανήτες.

Ως γνωστόν, σε συνεργασία με τη JAXA, την ιαπωνική υπηρεσία για την εξερεύνηση του διαστήματος, η Toyota εξέλισσε ένα πρωτότυπο όχημα υπό την ονομασία Lunar Cruiser που θα μπορούσε να κινηθεί απρόσκοπτα στη σεληνιακή επιφάνεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Lunar Cruiser, μάλιστα, ενσωματώνει μια τεχνολογία που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις της Toyota, και συγκεκριμένα κυψέλες καυσίμου οι οποίες παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.

toyota lunar cruiser
Toyota Lunar Cruiser

Παράλληλα, μπορεί να μεταφέρει έως 4 επιβάτες, το μήκος του φτάνει τα έξι μέτρα, ενώ φέρει μεγάλη αντοχή σε ακτινοβολία, αλλά και τις όποιες ακραίες θερμοκρασίες.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, ωστόσο, δεν σταματά στο ανωτέρω διαστημικό όχημα, όπως καταδεικνύει ένα πρόσφατο βίντεο στον επίσημο λογαριασμό της στο Youtube. Εκεί πρωταγωνιστεί ένα μικρότερο, διθέσιο όχημα που εφοδιάζεται με όλα τα απαραίτητα όπλα προκειμένου να κινηθεί απρόσκοπτα σε αφιλόξενα εδάφη.

Toyota diastimiko oxima
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπό την κωδική ονομασία "Small Pressurized Rover Prototype", το όχημα ενσωματώνει τετραδιεύθυνση, ώστε να μπορεί να κάνει επιτόπιες μανούβρες για την αποφυγή εμποδίων, σύστημα αυτόματης ρύθμισης της ταχύτητας, αλλά και τεχνολογία Automatic vectoring control, η οποία δεν επιτρέπει στο όχημα να γλιστρήσει σε επιφάνειες με μεγάλη κλίση.

Προσώρας δεν είναι γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το νέο διαστημικό όχημα της Toyota. Παρ' όλα αυτά, ενσωματώνει ένα πλήρες off-road οπλοστάσιο που δεν αποκλείεται να υιοθετηθεί από τα μελλοντικά εκδρομικά μοντέλα παραγωγής της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ