Βενζινάδικο έβαλε νερό αντί για βενζίνη σε εκατοντάδες οδηγούς -Το λάθος που κόστισε χιλιάδες ευρώ

πρατήρια υγρών καυσίμων Ισπανία

Άτυχοι στάθηκαν πολλοί οδηγοί που επισκέφτηκαν πριν από λίγες εβδομάδες ένα πρατήριο, μιας και έφυγαν με νερό στο ρεζερβουάρ των ΙΧ τους.

Σε μεγάλη ταλαιπωρία υποβλήθηκαν πολλοί οδηγοί μετά την επίσκεψή τους σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Άνω Βαυαρία στη Γερμανία, τον Δεκέμβριο του 2023.

Ο ανεφοδιασμός των αυτοκινήτων τους με βενζίνη δεν πήγε όπως περίμεναν, με τα οχήματά τους είτε να μένουν στον δρόμο, είτε να εμφανίζουν στον πίνακα οργάνων ενδείξεις ότι υπήρξε δυσλειτουργία στον κινητήρα.

Προβλήματα από το φουλάρισμα των ΙΧ τους στο εν λόγω βενζινάδικο στην πόλη Geretsried διαπίστωσαν συνολικά 20 οδηγοί, αν και υπολογίζεται ότι η επίσκεψη στο πρατήριο θα μπορούσε να αποβεί επιζήμια για πολλούς περισσότερους οι οποίοι, ωστόσο, ήταν λίγο πιο τυχεροί, μιας και τα οχήματά τους δεν εμφάνισαν κάποιο πρόβλημα ή τουλάχιστον δεν το συνέδεσαν με την επίσκεψη στο βενζινάδικο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
πρατήριο καυσίμων

Τα 20 παρόμοια περιστατικά, που είχαν κοινό παρανομαστή το ίδιο βενζινάδικο, δεν πέρασαν απαρατήρητα από τις αρμόδιες αρχές οι οποίες μετά από ελέγχους εντόπισαν νερό στα ρεζερβουάρ των ΙΧ.

Ο πρατηριούχος σφράγισε μία από τις τρεις δεξαμενές καυσίμου, με τις έρευνες να κορυφώνονται ώστε να εξακριβωθεί ο λόγος που το νερό έφτασε στα ρεζερβουάρ των ΙΧ.

Αρκετές εβδομάδες μετά, το μυστήριο λύθηκε. Σε μία από τις τρεις υπόγειες δεξαμενές του πρατηρίου διέρρεε νερό από ένα σκουριασμένο σωλήνα ο οποίος έφερε μια μικρή τρύπα. Σύμφωνα με τον πρατηριούχο, στη συγκεκριμένη δεξαμενή χωρητικότητας 10.000 λίτρων υπήρξαν 500 λίτρα νερού.

πρατήριο υγρών καυσίμων
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μολονότι το ποσοστό του νερόυ στη δεξαμενή δεν υπερβαίνει το 5%, το συγκεκριμένο ποσοστό ήταν αρκετό προκειμένου να βάλει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους οδηγούς, οι οποίοι επί εβδομάδες αναζητούσαν να μάθουν τι είχε συμβεί.

Μετά την αντικατάσταση του σκουριασμένου σωλήνα, η δεξαμενή τέθηκε ξανά σε λειτουργία, με το πρατήριο να αναλαμβάνει τα έξοδα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στα ΙΧ, τα οποία βέβαια υπολογίζεται ότι θα είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο πρατηριούχος λειτουργεί το συγκεκριμένο βενζινάδικο για περίπου 15 χρόνια, και όπως δήλωσε σε εγχώρια ΜΜΕ, δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά ένα τέτοιου είδους περιστατικό.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ