Αυτά είναι τα βενζινάδικα που πρέπει να αποφύγεις -Πώς τα βρίσκεις

Χειμερινό-Θερινό καύσιμο

Η προσεκτική επιλογή του πρατηρίου για τον ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου μας, μπορεί να μας προστατέψει από τα νοθευμένα καύσιμα.

Μάστιγα συνεχίζει να αποτελεί το φαινόμενο της νοθείας των καυσίμων, με δεκάδες οδηγούς καθημερινά να πέφτουν θύματα επιτήδειων που θησαυρίζουν εις βάρος ανυποψίαστων οδηγών.

Με δεδομένες τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανέλαβε δράση, θεσπίζοντας νόμο που ορίζει εξουθενωτικές κυρώσεις για όσους εξαπατούν τους καταναλωτές, ενώ για πρώτη φορά καθιέρωσε τη συνυπευθυνότητα, υποχρεώνοντας τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών να ελέγχουν τα πρατήρια που φέρουν το σήμα τους.

Πώς, όμως, μπορεί να γνωρίζει ο καταναλωτής ποια βενζινάδικα συνεχίζουν να παρανομούν, αδιαφορώντας για τις προβλεπόμενες κυρώσεις;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ανεφοδιασμός αυτοκινήτου

Ένας τρόπος να γνωρίζουμε ποια πρατήρια έχουν «μαύρο παρελθόν» είναι από τις ανακοινώσεις των αρμόδιων φορέων (π.χ. η Περιφέρεια Αττικής δημοσιεύει σχετικά ΔΤ για περιστατικά που σημειώνονται στα διοικητικά της όρια).

Με δεδομένο, ωστόσο, ότι οι ελεγκτικές αρχές δεν μπορούν να εποπτεύουν 24/7 τα πρατήρια υγρών καυσίμων, καλό είναι οι καταναλωτές να καταφεύγουν και σε κάποιες άλλες… πηγές.

Μολονότι δεν μπορεί να αποτελέσει… αδιάσειστο στοιχείο υπαιτιότητας, ένας τρόπος να έχουμε μια εικόνα για τα ποια πρατήρια δεν επιζητούν το κέρδος με αθέμιτα μέσα είναι οι πρότερες εμπειρίες των συμπολιτών μας.

Πρόκειται για τις κριτικές που αναρτούν οι οδηγοί στη Google, γνωστοποιώντας την εμπειρία τους από το «γέμισμα» που είχαν στο εκάστοτε πρατήριο υγρών καυσίμων. Σίγουρα, ένα αρνητικό σχόλιο δεν συνεπάγεται ότι ένα βενζινάδικο παρανομεί εις βάρος των καταναλωτών, αλλά ένα πλήθος σχολίων όπου γίνεται λόγος για… περίεργη συμπεριφορά των του κινητήρα των οχημάτων λίγα χιλιόμετρα μετά το γέμισμα, θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις τους καταναλωτές, προβλήματίζοντάς τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
πρατήριο καυσίμων

Για να δει κάποιος τις αξιολογήσεις ενός πρατηρίου στη Google το μόνο που έχει να κάνει είναι να πληκτρολογήσει το όνομα του πρατηρίου που τον ενδιαφέρει και στη συνέχεια να ανατρέξει στις αξιολογήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα βασικά σημάδια της νοθευμένης βενζίνης είναι -μεταξύ άλλων- η περίεργη συμπεριφορά του κινητήρα του οχήματός μας μετά από μερικά χιλιόμετρα και η αυξημένη κατανάλωση σε ασυνήθιστα επίπεδα. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, ένα «φτωχό» ή νοθευμένο καύσιμο αναγκάζει τον κινητήρα να καταναλώνει μεγαλύτερη ποσότητα ώστε να μπορέσει να πετύχει την ιδανική απόδοση.

Ακολουθούν ενδεικτικές αξιολογήσεις πρατηρίων που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από τους καταναλωτές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
αξιολόγηση google πρατήρια

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ