Νέα επαναστατική βαφή θα σε ειδοποιεί όταν γδέρνουν το αυτοκίνητό σου

zimia sto autokinito

Ένα «έξυπνο» σύστημα που θα καρφώνει όσους προκαλούν γρατσουνιές στα αυτοκίνητα ετοιμάζει η BMW.

Το ιδιωτικό πάρκινγκ αποτελεί ένα μεγάλο προνόμιο για τους κατοίκους των αστικών κέντρων, μιας και μειώνει θεαματικά τις πιθανότητες να βρεθούν προ εκπλήξεων.Πέρα, από το προφανέστερο πλεονέκτημά του, δηλαδή την προστασία του αυτοκινήτου μας από τους ληστές, το ιδιωτικό πάρκινγκ μπορεί να αποτρέψει την τέλεση ζημιών στο Ι.Χ. μας.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε όσοι ξυπνούν το πρωί και βλέπουν το παρκαρσισμένο σε έναν δημόσιο δρόμο αυτοκίνητό τους να έχει υποστεί κάποια ζημία, με απλούστερη μία εκδορά που οφείλεται στην απροσεξία των υπόλοιπων οδηγών. Τέλος σε αυτό το άγχος είναι αποφασισμένη να δώσει η BMW, μέσω της διάθεσης στην αγορά ενός καινοτόμου χρώματος το οποίο θα «καρφώνει» όσους έχουν αλλοιώσει την εικόνα του αγαπημένου μας αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βαυαρική εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση για χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, κάτι που υποδηλώνει τη σκέψη της να προχωρήσει στο λανσάρισμα του καινοτόμου συστήματος.

bmw νέα χρώμα μεμβράνη

Ειδικότερα, πρόκειται για μια μεμβράνη που θα εφαρμόζεται στο εξωτερικό χρώμα του αυτοκινήτου, η οποία θα είναι παρόμοια με τη μεμβράνη προστασίας χρώματος.

Η μοναδική διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι θα ενσωματώνεται και ένα ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο θα μπορεί να ειδοποιεί τον οδηγό για τη ζημιά στο όχημά του.

Όσον αφορά τη μέθοδο ειδοποίησης, αυτή εξαρτάται από το αν ο οδηγός βρίσκεται εντός ή εκτός του οχήματος. Ειδικότερα, στην περίπτωση που η εκδορά προκύψει όταν το αυτοκίνητο οδηγείται, ο οδηγός θα ειδοποιείται μέσω ηχητικών και και οπτικών ενδείξεων.

Εφόσον το όχημα είναι σταθμευμένο, ο οδηγός θα λαμβάνει ειδοποίηση για τη ζημιά στο ΙΧ του μέσω του smartphone του.Τέλος, η γρατσουνιά θα μπορούσε να σημάνει και τη λειτουργία των καμερών, για τον εντοπισμό του... δράστη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
bmw νέα χρώμα μεμβράνη

Όπως αναφέρεται στα έγγραφα της πατέντας της BMW, αφορμή για την επινόηση του συγκεκριμένου συστήματος αποτελεί η αύξηση στον αριθμό κυκλοφορούντων ΙΧ της Κίνας, κατά την τελευταία δεκαετία.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι το 2005 ο αριθμός των αυτοκινήτων στην πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο ήταν 58,11 εκ., ενώ στο τέλος του 2015 ο αριθμός εκτοξεύθηκε στα 124,35 εκ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν δραματικά οι διαθέσιμοι χώροι στάθμευσης και να αυξηθούν οι ζημιές στα ΙΧ.

Προσώρας η αίτηση της BMW για χορήγηση αίτησης ευρεσιτεχνίας δεν έχει γίνει αποδεκτή, και επομένως δεν γνωρίζουμε πότε θα δούμε το καινοτόμο χρώμα στην αγορά.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ