Αυξήσεις φωτιά στα πάρκινγκ γύρω από τον Δακτύλιο

Daktylios Anoigma

Την ανιούσα έχουν πάρει οι τιμές των θέσεων στάθμευσης περιμετρικά του Δακτυλίου, ελέω των νέων μέτρων που αφήνουν εκτός δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα.

Η εφαρμογή του Δακτυλίου στην πρωτεύουσα είναι πλέον γεγονός από τις 25 Οκτωβρίου με το μέτρο να φέρνει μαζί του και μία παράπλευρη... απώλεια για την τσέπη του οδηγού. Η εν λόγω απώλεια έχει να κάνει με τις αυξήσεις που παρατηρούνται στις τιμές των θέσεων στάθμευσης που βρίσκονται περιμετρικά του Δακτυλίου, με τις αυξήσεις να φτάνουν σε δυσθεώρητα επίπεδα σε σχέση μέχρι πριν από λίγο καιρό.

Θέσεις πάρκινγκ Αθήνα τιμές φωτιά 2021
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος πίσω από τις αυξήσεις βρίσκεται στα δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που μένουν εκτός Δακτυλίου, επειδή λόγω παλιότερης κατασκευής και τεχνολογίας δεν πληρούν τις προδιαγραφές που επιβάλλουν τα νέα μέτρα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα αύξησης των τιμών σε πάρκινγκ κοντά στο Δακτύλιο, το οποίο χρέωνε μηνιαίως 100-150 για μία θέση και τώρα ζητάει μια τιμή κοντά στο διπλάσιο.

Ανάλογη εικόνα στις αυξήσεις των τιμών παρατηρείται και στη μαύρη αγορά της ενοικίασης πυλωτής πολυκατοικίας για μερικές ώρες, με τους ιδιοκτήτες τους να χρεώνουν σημαντικά υψηλότερες τιμές και μάλιστα ανεξέλεγκτα.

Να σημειωθεί ότι ελεύθερα στον Δακτύλιο θα κινούνται κάθε μέρα τα αυτοκίνητα τεχνολογίας Euro 6 με εκπομπές ρύπων έως 120 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, τα ηλεκτρικά μοντέλα, τα υβριδικά και εκείνα με εργοστασιακό σύστημα φυσικού αερίου ή υγραερίου (δείτε εδώ τα καινούργια μοντέλα της ελληνικής αγοράς με εκπομπές έως 120 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο). Για τα αυτοκίνητα αυτά θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να προμηθευτούν το ειδικό σήμα από τo daktylios.gov.gr.

Όλα τα υπόλοιπα οχήματα θα εισέρχονται στον Δακτύλιο με το καθεστώς «Μονά-Ζυγά»-Δηλαδή, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, δικαίωμα ελεύθερης κίνησης θα έχουν οι μονοί αριθμοί κυκλοφορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόστιμο για τους παραβάτες ορίζεται στα 100 ευρώ. Σημειώστε ότι όπως επισημαίνουν οι αρχές, οι έλεγχοι θα είναι αρκετά αυστηροί.

Σύμφωνα και με αναλυτές της αγοράς ακινήτων σημαντική αύξηση παρουσιάζουν και οι αγοραπωλησίες θέσεων στάθμευσης στην Αθήνα από την αρχή του έτους με τις μεταβιβάσεις να σημειώνουν αύξηση που ξεπερνά το 100% σε σχέση με το 2020.

Να σημειωθεί τέλος ότι στην άνοδο των τιμών συμβάλλουν και οι ανύπαρκτες σε πολλές περιπτώσεις θέσεις στάθμευσης κοντά σε σταθμούς του Μετρό που θα εξυπηρετούσαν καλύτερα τους οδηγούς οχημάτων, τα οποία δεν πληρούν πλέον τις προδιαγραφές για ελεύθερη κίνηση στο κέντρο όλο το 24ωρο.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ