Έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος που αλλάζει την Κεντρική Ελλάδα -Από Αθήνα σε Τρίκαλα σε κάτω από 3 ώρες

Αυτοκινητόδρομος ε65

Ένα μεγάλο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας, που θα φέρει πιο κοντά την Αθήνα στα Τρίκαλα, παραδίδεται σήμερα στην κυκλοφορία.

Σήμερα, Τρίτη, 23 Απριλίου, παραδίδεται από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το τμήμα Λαμία-Καλαμπάκα του Ε65, του αυτοκινητοδρόμου που συρρικνώνει τις αποστάσεις, φέρνοντας πιο κοντά -μεταξύ άλλων- την Αθήνα στα Τρίκαλα. 

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Νίκος Ταχιάος, δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο που δείχνει τη διαδρομή από την Καλαμπάκα έως τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι).

Όπως μπορίτε να δείτε, το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου είναι έτοιμο, αποτελούμενο από δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, με ΛΕΑ και διαχωριστική νησίδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, σήμερα θα παραδοθούν τα τμήματα Λαμία-Ξυνιάδα και Τρίκαλα-Καλαμπάκα που θα ενωθούν με το εν λειτουργία από το 2017 τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα. Θα απομένει, λοιπόν, μόνο η ολοκλήρωση του τμήματος Καλαμπάκα-Εγνατία Οδός (πρόοδος υλοποίησης άνω του 70%) του Ε65, ο οποίος όταν περαιωθεί στο σύνολό του, το ταξίδι από τη Λαμία έως την Εγνατία Οδό θα διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά.

Παράλληλα, με τον Ε65 το ταξίδι Αθήνα-Τρίκαλα θα ολοκληρώνεται σε λιγότερες από 3 ώρες και το Αθήνα-Καρδίτσα σε 2 ώρες και 30 λεπτά.

ε65
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο του Ε65 έχει συνολικό μήκος 238,5 χλμ. καθώς αφορά και στη διαχείριση και συντήρηση του τμήματος της Α.Θ.Ε. από τη Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες Φθιώτιδας (συνολικό μήκος 57 χλμ.).

Σε πλήρη ολοκλήρωση θα ξεκινά στα νότια από ημικόμβο επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., στο ύψος της Ανθήλης, και θα καταλήγει σε ανισόπεδο κόμβο με την Εγνατία Οδό, στο Κηπουρείο Γρεβενών.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ