Ποια αυτοκινητοβιομηχανία-μαμούθ επαναφέρει το παραδοσιακό κλειδί στα αυτοκίνητά της;

Κλειδί αυτοκινήτου

Οι δυσκολίες στην παραγωγή καινούργιων αυτοκινήτων αναγκάζει μία από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες να επαναφέρουν ένα σύστημα που έδειχνε ότι είχε καταργηθεί οριστικά.

Για πολλές δεκαετίες ο μόνος τρόπος για να εισέλθει κάποιος στο αυτοκίνητό του ήταν τοποθετώντας το κλειδί στην κλειδαριά της θύρας του οδηγού. Οι τεχνολογικές εξελίξεις, ωστόσο, οδήγησαν στην αντικατάσταση του παραδοσιακού κλειδιού με ένα ένα ηλεκτρονικό, το οποίο επιτρέπει το κλείδωμα/ξεκλείδωμα του οχήματος μέσω δύο κουμπιών.

Το εν λόγω σύστημα απομακρυσμένου κλειδώματος/ξεκλειδώματος υιοθετήθηκε από τη συντριπτική πλειονότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών, με αποτέλεσμα όλα τα καινούργια αυτοκίνητα να διατίθενται με ηλεκτρονικά κλειδιά, κάνοντας τη ζωή των οδηγών ευκολότερη.

Οι κλυδωνισμοί, ωστόσο, που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες στην αυτοκινητοβιομηχανία, ελέω της έλλειψης ημιαγωγών, δεν αποκλείεται να σηματοδοτήσουν την επαναφορά του παραδοσιακού μηχανικού κλειδιού στη ζωή μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota κλειδί αυτοκινήτου

Αυτό δείχνει τουλάχιστον η απόφαση της Toyota να αντικαταστήσει ένα από τα δύο ηλεκτρονικά κλειδιά, με τα οποία διαθέτει τα αυτοκίνητά της στην Ιαπωνία, με ένα παραδοσιακό μηχανικό κλειδί.

Όπως ανακοίνωσε η κορυφαία σε πωλήσεις εταιρεία παγκοσμίως, το συγκεκριμένο μέτρο είναι προσωρινό και έχει ως στόχο την εξοικονόμηση μικροτσιπ, ώστε τα αυτοκίνητά της να φτάνουν γρηγόροτερα στα χέρια των πελατών.

«Καθώς η έλλειψη ημιαγωγών συνεχίζεται, αυτό είναι ένα προσωρινό μέτρο που στοχεύει στην παράδοση των αυτοκινήτων στους πελάτες όσο το δυνατόν γρηγορότερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Toyota, η οποία δεν παρέλειψε να ζητήσει συγνώμη για την ταλαιπωρία. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σε επόμενο χρόνο το μηχανικό κλειδί θα αντικαθίσταται ξανά με ηλεκτρονικό.

Toyota κλειδί αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι η έλλειψη ημιαγωγών έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στο σύνολο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, με τις εταιρείες να μειώνουν τους ρυθμούς παραγωγής και τους καταναλωτές να παραλαμβάνουν τα αυτοκίνητά τους με μεγάλες καθυστερήσεις.

Σημειώνεται δε ότι το τελευταίο διάστημα διαφαίνεται φως στην άκρη του τούνελ, δεδομένου ότι τα πράγματα παρουσιάζουν αργή αλλά σταθερή βελτίωση και το τέλος της κρίσης των ημιαγωγών δείχνει να πλησιάζει.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ