Το αυτοκίνητο της Τουρκίας βγήκε στους δρόμους – Κινείται με 200 χλμ./ώρα (video)

togg turkey 1

Με το γκάζι βυθισμένο στο πάτωμα κινείται ο οδηγός του επερχόμενου SUV της TOGG, στο πλαίσιο δοκιμών σε δημόσιο δρόμο.

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου οράματος της Τουρκίας σχετικά με την εμπορική διάθεση ενός «Made in Turkey» ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα κατακλύσει τους δρόμους του πλανήτη.

Η γειτονική χώρα παίζει τα ρέστα της με την TOGG, μία αυτοκινητοβιομηχανία η οποία χαίρει της υποστήριξης του Τούρκου Προέδρου, Ρατζίπ Ταγίπ Ερντογάν, και διευθετεί τις τελευταίες λεπτομέρειες για το λανσάρισμα του πρώτου τετράτροχου προϊόντος της.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό SUV, η εμπορική διάθεση του οποίου θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023, παραγόμενο στο εργοστάσιο της πόλης Gemlik (επαρχία Προύσα), όπου οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό. Η γραμμή συναρμολόγησης έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 99%, το βαφείο σε 95%, την ίδια ώρα που στο τμήμα κατασκευής αμαξωμάτων έχουν τοποθετηθεί 208 ρομπότ, τα οποία υποβάλλονται σε δοκιμαστική λειτουργία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
togg suv

Σημειώνεται, δε, ότι μεγάλη πρόοδος έχει καταγραφεί και στην εξέλιξη του SUV, με κάποιες πρωτότυπες εκδόσεις να έχουν βγει στους δρόμους, χωρίς να έχουν αποβάλλει τον καμουφλαρισμένο μανδύα τους.

Ένα από τα πρωτότυπα SUV «πιάστηκε» να κυκλοφορεί σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο εργοστάσιο της εταιρείας, αναπτύσσοντας ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 200 χλμ./ώρα, όπως μαρτυρούν και κάποια βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο Twitter.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την κίνηση του μικρομεσαίου SUV σε αυτοκινητόδρομο κατέγραψε ο οδηγός μιας επίσης ηλεκτρικής Jaguar I-Pace η οποία ακολουθούσε από κοντά το μοντέλο.

Όπως αποδεικνύεται από τις ακαριαίες επιταχύνσεις του μοντέλου της TOGG, η έκδοση που πρωταγωνιστεί στο βίντεο είναι η τετρακίνητη με τους 406 ίππους, που σύμφωνα με την εταιρεία θα επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 4,5 δλ., με την αυτονομία της να φτάνει τα 500 χλμ.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει και πισωκίνητη έκδοση των 200 ίππων η οποία ολοκληρώνει το «σπριντ» 0-100 χλμ./ώρα σε 7,6 δλ., με την αυτονομία να ανέρχεται στα 300 χλμ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ