Ποιο αυτοκίνητο ψήφισαν οι απαιτητικοί Ιάπωνες ως το καλύτερο της χρονιάς

japan car of the year

Τριπλή διάκριση για τη Nissan στα βραβεία του Ιαπωνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς. Δείτε τη λίστα με όλα τα διακριθέντα μοντέλα.

Το βραβείο του Ιαπωνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022-2023 κέρδισε το αμιγώς ηλεκτρικό μίνι όχημά Nissan Sakura, ισοβαθμώντας με Mitsubishi eK X EV, με το οποίο μοιράζονται άλλωστε τα ίδια μηχανικά μέρη, μιας και αμφότερα αποτελούν προϊόν συνεργασίας των δυο εταιρειών.

Πρόκειται για την έκτη φορά που η Nissan κερδίζει αυτό το βραβείο. Τα Sakura και eK X EV κέρδισαν επίσης το βραβείο Kei Car of the Year, ένα βραβείο ειδικά για την κατηγορία των μίνι οχημάτων.

Τα κορυφαία 11 μοντέλα του Ιαπωνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022-2023

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Nissan Sakura/ Mitsubishi eK X EV – 399 βαθμοί
2. Honda Civic e:HEV/ Civic Type R – 320 βαθμοί
3. Toyota Crown – 236 βαθμοί
4. Mazda CX-60 e-Skyactiv D 3.3 - 141 βαθμοί
5. Nissan X-Trail – 84 βαθμοί
6. Hyunadi Ioniq 5 – 75 βαθμοί
7. Nissan Fairlady Z -72 βαθμοί
8. Renault Arkana – 70 βαθμοί
9. BMW iX – 45 βαθμοί
10. Range Rover – 30 βαθμοί
11. Suzuki Alto - 28 βαθμοί

Nissan Sakura

Αρχικά η λίστα αποτελείτο από 48 αυτοκίνητα, με τα 11 καλύτερα να παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό.

Όπως φαίνεται από την παραπάνω λίστα, η Nissan ήταν η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία με τριπλή εκπροσώπηση στο «ιαπωνικό top 10», με τα Sakura, Fairlady Z και Nissan X-Trail. Το τελευταίο, μάλιστα, κέρδισε το βραβείο Technology Car of the Year.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η λίστα ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο, μετά τον πρώτο γύρο επιλογής. Έχουν περάσει 21 χρόνια από την τελευταία φορά που η Nissan είχε τρία οχήματα στη λίστα με τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα.

Sakura: Ιαπωνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Το Sakura αποτελεί μια ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση κατηγορία των mini οχημάτων, καθώς προσφέρεται σε ανταγωνιστική τιμή και θα συμβάλει στη διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ιαπωνία.Ο ευέλικτος χειρισμός του και η ακτίνα στροφής των 4,8 μέτρων, επιτρέπει στον οδηγό του να εκτελεί γρήγορους ελιγμούς με ευκολία. Παρά το μέγεθός του, το Sakura διαθέτει ευρύχωρο εσωτερικό και μεγάλη αυτονομία, καθιστώντας το ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις, στην εργασία και τα ψώνια. Διαθέτει επίσης το ProPILOT Park, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει το παρκάρισμα και να κάνει την οδήγηση πιο ευχάριστη.

Επιπλέον, η κριτική επιτροπή του θεσμού αξιολόγησε πολύ θετικά τον χειρισμό και τη δυναμική του απόδοση, που ξεπερνά αυτή των συμβατικών μίνι οχημάτων. Η τεχνολογία ασφαλείας αξιολογήθηκε επίσης καλά, με υψηλές βαθμολογίες για το 360° Safety Assist (σύστημα υποστήριξης οδήγησης all-around), το οποίο παρέχει υποστήριξη οδήγησης παρόμοια με αυτή που συναντάται στα πολυτελή αυτοκίνητα.

Sakura: Kei Car of the Year

Το Sakura προσφέρει λειτουργίες με βέλτιστο λόγο κόστους / οφέλους, ως ένα εισαγωγικό ηλεκτρικό μοντέλο στην κατηγορία των mini οχημάτων.

Αξιολογήθηκε επίσης ιδιαίτερα για την αυτονομία του, που κυμαίνεται από 120 χλμ. έως 150 χλμ. για καθημερινές διαδρομές. Το υψηλό επίπεδο σταθερότητας χειρισμού και η ησυχία της καμπίνας του, του έδωσαν επιπλέον πόντους για την βράβευσή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
nissan x-trail

X-Trail: Τεχνολογικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Το ολοκαίνουργιο X-Trail είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία ελέγχου τετρακίνησης e-4ORCE και τη δεύτερη γενιά του συστήματος e-POWER, που χρησιμοποιεί έναν ενσωματωμένο τρικύλινδρο VC turbo κινητήρα μεταβλητής αναλογίας συμπίεσης 1,5 λίτρων αποκλειστικά για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα υψηλότερης απόδοσης. Το αυτοκίνητο αξιολογήθηκε ιδιαίτερα για την ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών, τόσο στον κινητήρα της εσωτερικής καύσης, όσο και ως EV, σε ένα όχημα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ