Το αυτοκίνητο που «καθαρίζει» τον κορωνοϊό!

Range Rover καθαρίζει τον κορωνοϊό 2021 video

Το νέο 5ης γενιάς Range Rover έφερε μαζί του πολλές καινοτομίες, μια από τις οποίες είναι και το ειδικό φίλτρο που κρατά τον κορωνοϊό μακριά από την καμπίνα και τους επιβάτες του.

Συνολική είναι η αναβάθμιση του 5ης γενιάς του Range Rover που παρουσιάζεται ανώτερο σε σχέση με το προηγούμενο σε όλους του τομείς και ακόμη περισσότερο σε εκείνους της τεχνολογίας και της προστασίας των επιβατών του από ορατές αλλά και... αόρατες απειλές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος για το νέο ειδικό φίλτρο που έχει ενσωματωθεί στο κύκλωμα ψύξης/θέρμανσης της καμπίνας του Range Rover, το οποίο σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία μπορεί και συγκρατεί και τον κορωνοϊό πριν αυτός φτάσει στους επιβάτες.

Ολόκληρο το σύστημα του Ranger Rover ονομάζεται Cabin Air Purification Pro. Το εν λόγω σύστημα έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Panasonic και φέρει την τεχνολογία nanoe X της τελευταίας, η οποία έχει πιστοποιηθεί επίσημα ότι αναστέλλει τον κορωνοϊό και δεν αφήνει τα σωματίδια αυτού του μεγέθους να εισέλθουν στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με την πιστοποίηση του συστήματος της Panasonic, εάν τοποθετηθεί μια κορεσμένη γάζα με διάλυμα ιού SARS-Cov-2 (ο γνωστός μας κορωνοϊός) σε απόσταση 0,7 μέτρων από ένα σύστημα κλιματισμού ενός χώρου 6,7 κυβικών μέτρων για 24 ώρες, μέσα σε 4 ώρες καθυστερεί η μετάδοση του ιού κατά 42,4%, σε 8 ώρες κατά 91,4% και σε 24 ώρες κατά 99,7%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα τεχνολογία της Panasonic είναι 10 φορές πιο αποτελεσματική από την προηγούμενη (nanoe) κάνοντας χρήση υψηλής τάσεως για να περιορίσει τις πρωτεϊνες του ιού και των βακτηρίων, μειώνοντας έτσι σημαντικά τη μετάδοσή του.

Επιπλέον των παραπάνω, το σύστημα Cabin Air Purification Pro του νέου Range Rover διαθέτει και ειδικά φίλτρα για τον περιορισμό της εισόδου διοξειδίου του άνθρακα και σωματιδίων μεγέθους PM 2.5 στο θάλαμο των επιβατών. Το συγκεκριμένο φίλτρο θα τοποθετείται και σε άλλα μοντέλα της Jaguar Land Rover.

Δείτε περισσότερα στο ακόλουθο video:

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ