Το αυτοκίνητο του Ιράν βάζει στους Έλληνες τα... γυαλιά

Αυτοκίνητο Ιράν

Με τη συμβολή της κινεζικής JAC το Ιράν είναι έτοιμο να περάσει στη γραμμή παραγωγής ένα… ευρωπαϊκών προδιαγραφών sedan το οποίο φιλοδοξεί να εξάγει σε αγορές όπως η Ρωσία.

Την ίδια στιγμή που στη χώρα μας ένα τετράτροχο με την όψη και κυρίως τις προδιαγραφές του Kerabos αποτελεί είδηση, στο Ιράν αποφάσισαν να δουν το… έργο της παραγωγής ενός οχήματος διαφορετικά, εξελίσσοντας με την πολύτιμη βοήθεια των Κινέζων ένα πραγματικό αυτοκίνητο.

Ο λόγος για το για το KMC J7, το οποίο βασίζεται σε μία ήδη υπάρχουσα πρόταση της κινεζικής JAC, διαθέτοντας χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να… σταδιοδρομήσει σε απαιτητικότερες αγορές από εκείνη του Ιράν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το KMC J7 θα καταλήξει στη Ρωσία, όπου και θα παράγεται, κλείνοντας τα όποια κενά δημιουργεί στην εγχώρια αγορά η απόφαση των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών του πλανήτη να διακόψουν τη δραστηριότητά τους εκεί.

Πέρα από τον εξαιρετικά δυναμικό σχεδιασμό του, λοιπόν, το KMC J7 ξεχωρίζει για τις ανταγωνιστικές προδιαγραφές του, καθώς κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματος κρύβεται ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρου και απόδοσης 172 ίππων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τελευταίος συνδυάζεται με ένα αυτοματοποιημένο κιβώτιο έξι σχέσεων και στην κινεζική αγορά, όπου το φορολογικό καθεστώς είναι πιο ευνοϊκό, φτάνει έως και τους 190 ίππους.

Αξιοποιώντας την ιρανική Kerman Motor, η κινεζική JAC θα αποκτήσει ελεύθερη πρόσβαση στη ρωσική αγορά, προσπερνώντας τις όποιες κυρώσεις έχουν επιβληθεί στη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής των στρατευμάτων της στη γειτονική Ουκρανία.

Όπως και να έχει, το Ιράν επιχειρεί να επωφεληθεί της γενικότερης κατάστασης, διεκδικώντας έστω και με αυτόν τον τρόπο μια θέση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και χτίζοντας γέφυρες με σημαντικές αγορές όπως αυτή της Ρωσίας και της Κίνας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ