Αυτοκίνητο έπεσε από τον τρίτο όροφο σκοτώνοντας δύο επιβάτες

NIO ατύχημα

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν αυτοκίνητο έπεσε από τον τρίτο όροφο parking στη Σανγκάη της Κίνας.

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη Σανγκάη της Κίνας και ειδικότερα στον πολυώροφο χώρο στάθμευσης των κεντρικών εγκαταστάσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας NIO.

Λίγο μετά τις 17.00 της Τετάρτης, ένα από τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας βρέθηκε στο κενό από τον τρίτο όροφο του χώρου στάθμευσης με αποτέλεσμα να συντριβεί στο έδαφος.

Κρίνοντας από τις εικόνες, το ηλεκτροκίνητο όχημα προσγειώθηκε με την οροφή με αποτέλεσμα οι δύο επιβάτες του να βρουν τραγικό θάνατο.

NIO ατύχημα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε άμεσα τις έρευνες ώστε να διευκρινιστεί αν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή αν κάποια δυσλειτουργία του αυτοκινήτου ήταν αυτή που προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με υπάλληλο της εταιρείας, πάντως το λάθος μοιάζει να είναι του οδηγού, ο οποίος επέλεξε τη λάθος ταχύτητα με αποτέλεσμα το μοντέλο της NIO να σπάσει το τσιμεντένιο στηθαίο και να βρεθεί στο κενό.

NIO ατύχημα

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να αναπτύξουν μέσα σε ελάχιστα μέτρα υψηλές ταχύτητες, γεγονός που με τη σειρά του καθιστά τέτοιου είδους ατυχήματα πιο πιθανά και πιο βίαια.

Συγκεκριμένα, το NIO ET5 το οποίο έπεσε στο κενό έχει την ικανότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ