Με ποιο αυτοκίνητο περνούσε απαρατήρητος ο αρχηγός της Ιταλικής Μαφίας

Matteo Messina Denaro alfa romeo

Παρά το πάθος του για τα πολυτελή αυτοκίνητα, ο αρχηγός της Κόζα Νόστρα κυκλοφορούσε με ένα αυτοκίνητο που τον έκανε «αόρατο».

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ο «νονός των νονών», ο αρχήγος της μαφίας, της Κόζα Νόστρα, Matteo Messina Denaro. Ο Diabolik, όπως ήταν το παρατσούκλι του αρχιμαφιόζου, ο οποίος καταζητείτο από το 1994 συνελήφθη στο Παλέρμο της Ιταλίας.

Όταν έπεσε στην «τσιμπίδα» των ιταλικών αρχών, βρισκόταν μέσα σε ένα Fiat Bravo που άνηκε στον επιστήθιο φίλο και οδηγό του Giovanni Luppino, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

Η Alfa Romeo Giulieta του Denaro
Η Alfa Romeo Giulieta του Denaro
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Diabolik είχε πάθος για τα πολυτελή αυτοκίνητα, το οποιο ωστόσο κατάφερνε να το τιθασεύει, κυκλοφορώντας με «καθημερινά» οχήματα που δεν θα μπορούσαν να κινήσουν τις υποψίες.

Στο πλαίσιο αυτό, επέλεγε πολύ συχνά για τις μετακινήσεις του μία μαύρη Alfa Romeo Giulietta του 2020, η οποία βρέθηκε στο τρίτο καταφύγιο του Matteo Messina Denaro στο χωριό Καμπομπέλο της Σικελίας.

Η Alfa Romeo Giulieta του Denaro
Η Alfa Romeo Giulieta του Denaro

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, το μικρομεσαίο hatchback είχε αγοραστεί από τον ίδιο τον Denaro και ήταν στο όνομα Giuseppa Cicio, δηλαδή της μητέρας του πραγματικού Andrea Bonafede.

messina denaro
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ημέρα της σύλληψής του, ο Diabolik έφερε στο πορτοφόλι του τα κλειδιά της Alfa Romeo Giulieta, τα οποία μπήκαν στο μικροσκόπιο της αστυνομίας. Πολύτιμο σύμμαχο των ανδρών της αστυνομίας αποτέλεσε ένα προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη του αυτοκινήτου, και επομένως το τρίτο κρησφύγετο του αρχιμαφιόζου.

Η Alfa Romeo Giulieta του Denaro

Κατά πάσα πιθανότητα, το πρωί της σύλληψης του (16 Ιανουαρίου), ο Messina Denaro πήγε με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του έμπιστου σοφέρ Giovanni Luppino, ο οποίος στη συνέχεια τον συνόδευσε στην κλινική Λα Μανταλένα του Παλέρμο με το λευκό Fiat Bravo.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ