Αυτό είναι το αυτοκίνητο των 9.000 ευρώ που κάνει θραύση και έρχεται Ευρώπη

byd seagull

Ανάρπαστο γίνεται το νέο μοντέλο της BYD το οποίο με «όπλα» του τις σύγχρονες τεχνολογίες του και τη χαμηλή τιμή του είναι έτοιμο να κατακτήσει τον κόσμο του αυτοκινήτου.

Με το «δεξί» έχει εισέλθει στον αυτοκινητικό κόσμο το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Seagull, ένα αυτοκίνητο πόλης που φέρει την «υπογραφή» του κινεζικού κολοσσού BYD και παρόλο που μετράει μόλις λίγους μήνες παρουσίας στην αγορά έχει καταφέρει να αποκτήσει δεκάδες χιλιάδες οπαδούς.

Με το λανσάρισμά του να γίνεται τον Απρίλιο του 2023, το Seagull κέρδισε γρήγορα την αγάπη των φίλων του αυτοκινήτου στην Κίνα, κλείνοντας τον μήνα Ιούνιο με 23.005 ταξινομήσεις, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 60% συγκριτικά με τον Μάιο του 2023.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
byd seagull

Οι εντυπωσιακές εμπορικές επιδόσεις του μοντέλου, συνέδραμαν σημαντικά στην αύξηση των συνολικών πωλήσεων της BYD σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία τον Ιούνιο του 2023 ταξινόμησε 128.196 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, 84% περισσότερα απ’ ό,τι τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Σημειωτέον ότι το πρώτο 6μηνο του έτους οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων της BYD ανήλθαν σε 616.810 μονάδες, 90,66% απ' ό,τι το διάστημα Ιανουάριος-Ιούνιος 2023.

Με μήκος 3,78 μ. και μεταξόνιο 2,5 μ., το Seagull βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα 3.0 της BYD και φέρει σωστές αναλογίες που φροντίζουν για την ύπαρξη μιας ευρύχωρης καμπίνας, ικανή να φιλοξενήσει με άνεση 4 επιβάτες.

Σε επίπεδο εμφάνισης, το κινεζικό μοντέλο υιοθετεί μια φουτουριστική σχεδιαστική γλώσσα, παρουσία αιχμηρών φωτιστικών σωμάτων στο μπροστινό μέρος. Η σιλουέτα του είναι ιδιαίτερα αεροδυναμική, συνδράμοντας καθοριστικά στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BYD Seagull

Κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 75 ίππων/135 Nm ροπής που χαρίζει τελική ταχύτητα 130 χλμ./ώρα, ενώ προσφέρεται σε δύο εκδόσεις μπαταριών, με ενεργειακή χωρητικότητα 30,08 kWh και 38,88 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία 305 και 405 χλμ. αντίστοιχα (στον κινεζικό κύκλο CLTC).

Αμφότερες οι μπαταρίες μπορούν να ανακτήσουν την ενέργειά τους μέσω ταχυφορτιστή 40 kW, με τη φόρτιση από το 30% στο 80% να απαιτεί μόλις μισή ώρα.

BYD Seagull
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εσωτερικό ενσωματώνεται ψηφιακός πίνακας οργάνων 5,0” και οθόνη 12,8” για το σύστημα πολυμέσων και ένα σπορ flat bottom τιμόνι, ενώ υπάρχει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης και αποθηκευτικοί χώροι για μικροαντικειμένα, συμπεριλαμωανομένων δύο ποτηροθηκών στη βάση της κεντρικής κονσόλας.

Το BYD Seagull κοστίζει 9.300 ευρώ με βάση τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες, ενώ αναμένεται να λανσαριστεί και στην Ευρώπη, προκειμένου να διασταυρώσει τα ξίφη του με τα υπόλοιπα προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ