Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που δεν κλέβονται ποτέ -Γιατί δεν μπορούν να τα παραβιάσουν οι κλέφτες

κλοπή αυτοκινήτου

Ασφαλείς πρέπει να νιώθουν οι ιδιοκτήτες ορισμένων μοντέλων, μιας και αυτά δεν βρίσκονται καθόλου ψηλά στις προτιμήσεις των σπειρών.

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κλοπές αυτοκινήτων τους τελευταίους μήνες, με τις σπείρες να προκαλούν τρόμο στους ιδιοκτήτες ΙΧ, οι οποίοι κοιμούνται υπό το φόβο ότι θα ξυπνήσουν και θα δουν το αυτοκίνητό τους να λάμπει δια της απουσίας του.

Σύμφωνα, ωστόσο, με έρευνα του HLDI, ενός ανεξάρτητου οργανισμού που προβαίνει σε αναλύσεις πάνω στην οδική ασφάλεια σε ΗΠΑ και Καναδά, οι ιδιοκτήτες ορισμένων οχημάτων πρέπει να αποβάλουν τις όποιες ανησυχίες τους.

Πρόκειται για τα Tesla Model 3 και Model Y, τα οποία παρόλο που έχουν αποκτήσει τεράστια δημοφιλία, δείχνουν ότι έχουν καταφέρει να κρατούν τους αετονύχηδες μακριά τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Model 3

Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι τα Tesla ενσωματώνουν μια δέσμη συστημάτων ασφαλείας, με ενδεικτική την τεχνολογία Sentry Mode η οποία παρακολουθεί μέσω καμερών συνεχώς το περιβάλλον γύρω από το αυτοκίνητο, όταν αυτό μένει δίχως επιτήρηση.

Όταν εντοπιστεί μία απειλή, το Sentry Mode ενεργοποιεί τους προβολείς και το αλάρμ, ενώ στην οθόνη του οχήματος παράγεται το μήνυμα ότι οι κάμερες καταγράφουν όσους βρίσκονται περιμετρικά του οχήματος.

Ενδεικτικά είναι κάποια βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνουν τους επίδοξους ληστές να καταγράφονται από τον άγρυπνο φύλακα των οχημάτων της Tesla. 

Tesla sentry mode
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι οι ιδιοκτήτες των μοντέλων της Tesla επωφελούνται από μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία -μεταξύ άλλων- τους κρατάει ενημερωμένους για το πού βρίσκεται το αυτοκίνητό τους.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που το όχημα πέσει στα χέρια ενός ληστή, ο ιδιοκτήτης γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την πορεία του Tesla, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο ευκολότερο το έργο των αστυνομικών αρχών, για την ανάκτηση του ΙΧ.

Dodge Charger

Όσον αφορά το αυτοκίνητο που κλέβεται συχνότερα από τις συμμορίες, αυτό είναι ένα εν πολλοίς άγνωστo επί ευρωπαϊκού εδάφους μοντέλo, τo πανίσχυρο Dodge Charger SRT Hellcat, με την πρώτη πεντάδα να συμπληρώνουν τα Dodge Charger HEMI, Infiniti Q50, Dodge Challenger, και Land Rover Range Rover 4WD.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ