Αυτά είναι τα νέα αυτοκίνητα που παρέλαβε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Νέα αυτοκίνητα περιφέρεια δυτικής Ελλάδας

Αέρας ανανέωσης για τον στόλο οχημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στον οποίο προστέθηκαν κάποια καινούργια αυτοκίνητα.

Στη ανανέωση του στόλου οχημάτων της προχώρησε πριν από λίγες ημέρες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παραλαμβάνοντας καινούργια αυτοκίνητα σύγχρονης τεχνολογίας.

Ειδικότερα, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρέλαβε με τη διαδικασία λειτουργικής χρονομίσωθωσης (operational lseasing) 20 νέα αυτοκίνητα μάρκας Citroen και Hyundai.

Τα γαλλικά μοντέλα αφορούν στο μικρό αυτοκίνητο (Β-segment) C3 που είναι διαθέσιμο τόσο σε εκδόσεις βενζίνης όσο και diesel. Οι πρώτες κινούνται από τον 1.200άρη PureTech που αποδίδει, ανάλογα με την έκδοση, από 83 ή 110 ίππους, ενώ οι πετρελαιοκίνητες από τον 1,5 BlueHDI των 100 ίππων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
νέα αυτοκίνητα περιφέρεια δυτικής Ελλάδας

Τα Hyundai που παρέλαβε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι το Β-SUV Bayon που στην ελληνική αγορά προσφέρεται σε πολλές εκδόσεις βενζίνης, είτε με ήπια υβριδική τεχνολογία, είτε χωρίς.

Η παραλαβή των οχημάτων έγινε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, συνοδευόμενος από τους Χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, Μαρία Σαλμά (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) και Βασίλη Γιαννόπουλο (Π.Ε. Ηλείας), τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Ανδρέα Φίλια και τον Αντιπεριφερειάρχη Συντονισμού, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τάκη Παπαδόπουλο.

νέα αυτοκίνητα περιφέρεια δυτικής Ελλάδας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανακοίνωσε η περιφέρεια, τα νέα οχήματα ανανεώνουν σε σημαντικό βαθμό το στόλο οχημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και παραλήφθηκαν για να καλύψουν τις υπηρεσιακές ανάγκες και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας σε ορεινές και δύσβατες αγροτικές περιοχές.

«Για την Περιφερειακή μας Αρχή η ασφάλεια των εργαζομένων της Περιφέρειας στις μετακινήσεις τους είναι υψίστης προτεραιότητας. Η ανανέωση του στόλου οχημάτων  με τη διαδικασία της λειτουργικής χρονομίσθωσης έχει ως αποτέλεσμα μία σειρά από οφέλη που προκύπτουν τόσο για την Περιφέρεια, όσο και για τους παραλήπτες, υπηρεσιακούς και κοινωνικούς φορείς» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

νέα αυτοκίνητα περιφέρεια δυτικής Ελλάδας

Σημειώνεται ότι με την ανανέωση του στόλου εξασφαλίζεται οικονομία κλίμακας που αφορά τόσο στην απαλλαγή της Περιφέρειας από έξοδα για αγορές, τέλη, ασφάλιστρα, δαπάνες ελαστικών και σέρβις των οχημάτων, αλλά και από τη χρήση φθηνότερου καύσιμου υλικού καθώς και από έξοδα (αμοιβές εργασίας και ανταλλακτικά) συντήρησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα επιτυγχάνεται ο στόχος της μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανση και της εκπομπής ρύπων ανά όχημα, καθώς πρόκειται για οχήματα νεότερης γενιάς και πιο σύγχρονης τεχνολογίας.

Επίσης, βελτιώνεται η αποδοτικότητα και ενίσχυση της λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τόσο με τη δυνατότητα άμεσης αντικατάστασης κάθε οχήματος που θα παρουσιάσει βλάβη, όσο και με τη χρήση ντίζελ που δίνει τη δυνατότητα για περαιτέρω χρήση των οχημάτων λόγω μικρότερης κατανάλωσης λίτρων ανά χιλιόμετρο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ