Αυτοί είναι οι δρόμοι-εφιάλτης για τους οδηγούς: Γιατί θεωρούνται οι πιο αγχωτικοί

Οι πιο μπερδεμένοι δρόμοι του πλανήτη 2022

Γρίφοι... για δυνατούς λύτες είναι οι πιο μπερδεμένοι δρόμοι του πλανήτη στους οποίους χάνονται εύκολα ακόμη και οι οδηγοί που τους χρησιμοποιούν καθημερινά.

Διασταυρώσεις, πλατείες, κυκλικοί ανισόπεδοι κόμβοι. Η διαφορά από τους πιο απλούς έως και τους πιο σύνθετους που υπάρχουν είναι χαοτική σε επίπεδο πολυπλοκότητας και όποιος έχει «χαθεί» σε έναν μεγάλο κυκλικό κόμβο προσπαθώντας να βρει την σωστή έξοδο καταλαβαίνει ακριβώς για ποιο πράγμα μιλάμε.

Αν νομίζετε ότι τα έχετε δει όλα ρίξτε μια ματιά στους δρόμους που ακολουθούν. δεν αποκλείεται να σας πιάσει πονοκέφαλος μόνο από τις φωτογραφίες...

Οι εν λόγω πλατείες και κυκλικοί ανισόπεδοι κόμβοι που ακολουθούν είναι από τους μεγαλύτερους και πλέον περίπλοκους που έχουν κατασκευαστεί και ένα «αθώο» λάθος στην πλοήγηση από την πλευρά του οδηγού θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα... ατέρμονο ταξίδι μόνο και μόνο για να ξαναβρεί το δρόμο για τον προορισμό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κόμβος Gravelly Hill, Μπίρμινχαμ, Αγγλία

Ο συγκεκριμένος βρετανικός κόμβος έχει αποκτήσει το δικό του παρατσούκλι και έχει εύλογα ονομαστεί από τους οδηγούς που τον χρησιμοποιούν ως... «διασταύρωση σπαγκέτι». Ο κόμβος Gravelly Hill δόθηκε αναπτύσσεται σε πέντε διαφορετικά επίπεδα και δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από 50 χρόνια.

Η βρετανική διασταύρωση σπαγκέτι εξυπηρετεί 18 διαδρομές, η έκταση που καταλαμβάνει φτάνει στα 121.406 τ.μ., ενώ τους υπερυψωμένους δρόμους του τους υποστηρίζουν συνολικά 559 κολώνες.

Κόμβος Tom Moreland, Ατλάντα, Η.Π.Α.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχει ψηφιστεί ως ο τρίτος χειρότερος κόμβος στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφορικά και με τα μποτιλιαρίσματα που δημιουργούνται και θεωρείται από τους οδηγούς, επαγγελματίες και μη, ένας πραγματικός... λαβύρινθος.

Ο κόμβος Tom Moreland, φέρει επίσης το παρατσούκλι «κόμβος σπαγκέτι», με τα πέντε διαφορετικά του επίπεδα να συνεισφέρουν τα μέγιστα σε αυτό. Εξυπηρετεί καθημερινά γύρω στα 300.000 οχήματα και αποτελείται συνολικά από 14 εναέριες οδούς και γέφυρες. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1983 και ολοκληρώθηκε το 1987.

Κόμβος Harry Pregerson, Λος Άντζελες, Η.Π.Α.

Με ύψος που φτάνει σχεδόν στα 40 μέτρα ο ανισόπεδος κόμβος Harry Pregerson είναι από τις μεγαλύτερες «σπαζοκεφαλιές» του Λος Άντζελες. Η ιδιαιτερότητα του αμερικάνικου κόμβου έγκειται στο γεγονός ότι έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι οδηγοί που εισέρχονται σε αυτόν από οποιαδήποτε ράμπα του να μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οποιαδήποτε έξοδό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κόμβος Harry Pregerson δόθηκε για χρήση στο κοινό το 1993, ενώ λίγο πριν από την ολοκλήρωση της κατασκευής του οι αρχές τον παραχώρησαν και για τα γυρίσματα της ταινίας «Speed» (1994) με πρωταγωνιστές τους Κιάνου Ρίβς, Σάντρα Μπούλοκ και Ντένις Χόπερ.

Πλατεία Σαρλ ντε Γκωλ, Παρίσι, Γαλλία

Έχοντας στο κέντρο της την περίφημη Αψίδα του Θριάμβου, η πλατεία Σαρλ ντε Γκωλ είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας και ένας πραγματικό πονοκέφαλος, ειδικά για τους οδηγούς που την επισκέπτονται για πρώτη φορά.

Η Πλατεία Σαρλ ντε Γκωλ είναι το σημείο όπου συγκλίνουν ακτινωτά 12 συνολικά λεωφόροι, στις οποίες περιλαμβάνεται και εκείνη των Ηλυσίων Πεδίων, ενώ κατασκευάστηκε πριν από 150 και πλέον χρόνια κατά τον μετασχηματισμό του Παρισιού (1853-1870). Το «βάθος» της πλατείας φτάνει στις 10 λωρίδες, τις οποίες οι οδηγοί θα πρέπει να… μαντέψουν αφού δεν υπάρχουν διαγραμμίσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κόμβος Huangjuewan, Τσονγκίνγκ, Κίνα

Η εναέρια Οδός Huangjuewan βρίσκεται στην πόλη Τσονγκίνγκ των 30 εκατ. κατοίκων και αποτελεί μέρος ενός κόμβου που εντυπωσιάζει με το συνολικό του μέγεθος και ακόμη περισσότερο με το ύψος του που φτάνει έως και τα 36,8 μέτρα. Αναπτύσσεται σε πέντε διαφορετικά επίπεδα με ψηλότερο από αυτά την εναέρια οδό Huangjuewan.

Ο συγκεκριμένος κόμβος παραδόθηκε στην κυκλοφορία το 2017 και χρειάστηκε οχτώ χρόνια για να ολοκληρωθεί, ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για τα δεδομένα της Κίνας, το οποίο δείχνει και την πολυπλοκότητά του. Οι 15 ράμπες που φέρει ο κόμβος έχουν συνολικό μήκος που φτάνει σχεδόν στα 16,5 χιλιόμετρα...

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ