Με αυτό τον τρόπο κλέβουν αυτοκινήτα μέσα σε 1 λεπτό -Δείτε το βίντεο

Κλοπή αυτοκινήτου σε χρόνο ρεκόρ 2022

Την ώρα που οι κατασκευαστές αφιερώνουν αμέτρητες εργατοώρες για την εξέλιξη συστημάτων που κρατούν τους αετονύχηδες εκτός των αυτοκινήτων, οι τελευταίοι φαίνεται πως είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.

Η keyless (χωρίς κλειδί) είσοδος και εκκίνηση του αυτοκινήτου μας είναι, αδιαμφισβήτητα, μια σημαντική ευκολία που προσφέρουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα την τεχνολογική πρόοδο που έχουν επιτύχει οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σύμφωνα, ωστόσο, με έρευνες που έχουν διεξαχθεί στο παρελθόν αλλά και με τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από ασφαλιστικές εταιρείες, το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί έχει προκαλέσει «έκρηξη» στις κλοπές των αυτοκινήτων, διευκολύνοντας το έργο των μακρυχέρηδων.

Χαρακτηριστικό της ευκολίας που προσφέρει η ασύρματη είσοδος και εκκίνηση στους ληστές είναι και το video που ακολουθεί και δείχνει για μία ακόμη φορά πόσο εύκολο είναι για ένα κλέφτη να μπει σε ένα καθόλα σύγχρονο αυτοκίνητο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο ληστές που είναι εξοπλισμένοι με μια κεραία, η οποία μοιάζει ιδιοκατασκευή, αλλά και ένα μικρό λάπτοπ, καταφέρνουν να υποκλέψουν το σήμα του κλειδιού που βρίσκεται μέσα στο σπίτι. Στη συνέχεια ανοίγουν ανενόχλητοι την πόρτα της BMW M2 και αφού ενεργοποιήσουν τον κινητήρα της, γίνονται καπνός.

Μάλιστα, αν δεν περνούσε εκείνη την ώρα ένα διερχόμενο αυτοκίνητο που ανάγκασε τους δύο ληστές να διακόψουν τις… εργασίες τους, θα είχαν ανοίξει την BMW σε χρόνο… ρεκόρ.

Εφόσον το αυτοκίνητό μας ενσωματώνει σύστημα ασύρματου κλειδώματος/ξεκλειδώματος, τότε μπορούμε να αποτρέψουμε την υποκλοπή του σήματος του κλειδιού, αποθηκεύοντας το τελευταίο σε σημείο του σπιτιού που βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο μακριά από το ΙΧ μας.

faraday box
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, τέλος στη δράση των άρτια εκπαιδευμένων τεχνολογικά συμμοριών υπόσχεται να βάλει μία συσκευή η οποία διατίθεται στο διαδίκτυο, με την αρχική τιμή της να ξεκινά μόλις από τα 10 ευρώ. Πρόκειται για το faraday box, ένα αντικλεπτικό κουτί προστασίας καρτών και κλειδιών που αποτρέπει την υποκλοπή σήματος.

Τοποθετώντας τα κλειδιά του οχήματος μέσω σε αυτό το κουτί, το τελευταίο εμποδίζει τη μετάδοση των ραδιοκυμάτων μεταξύ των κλειδιών και του αυτοκινήτου, διασφαλίζοντας έτσι την προστασία από την κλοπή του.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ