Με αυτό το κόλπο γλιτώνεις τις ουρές στα διόδια χωρίς e-pass -Η άγνωστη λωρίδα για όλους τους οδηγούς

Diodia 1

Ακόμα και όσοι δεν έχουν προμηθευτεί έναν πομποδέκτη, μπορούν να περάσουν γρήγορα από τα διόδια μέσω μιας άγνωστης σε πολλούς λωρίδας.

Διπλός είναι ο πονοκεφάλος που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί κατά τις μαζικές εξόδους στους σταθμούς διοδίων των αυτοκινητοδρόμων, καθώς πέρα από την οικονομική επιβάρυνση, καλούνται να υπομείνουν και τις ουρές πολλών μέτρων που σχηματίζονται και εκτροχιάζουν τον χρόνο ταξιδιού τους.

Και αν η καταβολή του εκάστοτε τέλους είναι αναπόφευκτη, εφόσον δεν θέλουμε να μπούμε σε μπελάδες, η αποφυγή των ουρών είναι πλήρως εφικτή.

Για το τελευταίο φροντίζει ο γνωστός πλέον σε όλους μας πομποδέκτης (e-pass), τον οποίο μπορούν να προμηθευτούν οι οδηγοί εύκολα, και τους επιτρέπει να διέρχονται σε χρόνο… ρεκόρ από τις ειδικές ηλεκτρονικές λωρίδες που διαθέτουν όλοι σταθμοί διοδίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
πομποδέκτης e-pass

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή. Κατά τη διέλευση του οχήματος από τις ηλεκτρονικές λωρίδες, και εφόσον είναι σωστά τοποθετημένος ο ηλεκτρονικός πομποδέκτης, το σύστημα «διαβάζει» τη συσκευή, εντοπίζει το λογαριασμό, αφαιρεί το αντίτιμο του διοδίου τέλους και η μπάρα σηκώνεται αυτόματα.

Τι γίνεται, όμως, με όσους δεν έχουν e-pass;

Όπως, ωστόσο, αποδεικνύεται από τις τεράστιες ουρές που σχηματίζονται έξω από τους σταθμούς διοδίων, πολλοί οδηγοί είτε λόγω έλλειψης χρόνου, είτε λόγω… βαρεμάρας δεν έχουν φροντίσει να εξοπλιστούν με αυτή τη «μαγική» συσκευή.

διόδια αυτοκινητόδρομος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα και για αυτούς, ωστόσο, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, μιας και για αυτούς υπάρχουν οι λωρίδες με τα αυτόματα ταμεία. Μέχρι πρόσφατα, η δυνατότητα πληρωμής αποκλειστικά με κέρματα ίσως καθιστούσε τις εν λόγω λωρίδες κάπως μη ελκυστικές.

μηχανήματα διοδίων

Σήμερα, ωστόσο, δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να πληρώσει και ανέπαφα με την κάρτα του, μετατρέποντας τη διαδικασία διέλευσης από τις μπάρες των διοδίων σε παιχνιδάκι.

Ο οδηγός μπορεί να διακρίνει εύκολα τις εν λόγω λωρίδες, μιας και φέρουν πινακίδες με πράσινο χρώμα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ