Αυτό είναι το ταχύτερο Subaru WRΧ όλων των εποχών

Subaru WRX Project Midnight

Το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood είναι προ των πυλών και η Subaru θα «κατεβάσει» σε αυτό τον στίβο εντυπώσεων μία «πολεμική μηχανή».

Συγκεκριμένα, ένα WRX που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Με κωδικό όνομα «Project Midnight» και βελτιώσεις παντού! Το όνομα δεν είναι τυχαίο, καθρεφτίζει την όψη του και το μαύρο του χρώμα που προέρχεται από τη χρήσης ανθρακονημάτων, τα οποία κατεβάζουν και το συνολικό βάρος. Συγκεκριμένα, στα 1120 κιλά, σχεδόν μισό τόνο κάτω από το Subaru WRX παραγωγής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίθετα, κάτω από το καπό έχουμε… άνοδο. Η Subaru Motorsports USA τοποθέτησε των 2λιτρο υπέρ-τροφοδοτούμενο κινητήρα που η συγκεκριμένη ομάδα χρησιμοποιεί στο αγωνιστικό της τμήμα για το rallycross, μόνο που προσφέρει ακόμα υψηλότερες τιμές: ιπποδύναμη 670 αλόγων και ροπή της τάξης των 922 Nm.

Φυσικά έχουμε τετρακίνηση και όπως μπορείτε να είτε, ένα επιβλητικό αεροδυναμικό πακέτο. Από το πρόσθιο κιόλας μέρος συναντάμε τεράστιο σπόιλερ και πτερύγια που στέλνουν τον αέρα πάνω από τους μεγάλους θόλους των τροχών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τεράστια πίσω αεροτομή αποτελεί παραλλαγή εκείνης που η Subaru USA χρησιμοποιεί για το μοντέλο με το οποίο συμμετέχει στα ράλλυ ενώ εντυπωσιακός είναι και ο διαχύτης.

Το Project Midnight πατάει σε τροχούς 18 ιντσών, ντυμένους με σλικ ελαστικά ενώ ιδιαιτερότητες έχει και το σύστημα των αναρτήσεων, που είναι ρυθμισμένο για τη βέλτιστη απόδοση στην άσφαλτο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πίσω από το τιμόνι θα βρεθεί ο πρώην οδηγός της Formula 1 και πρωταθλητής rallycross, ο Αμερικανός Scott Speed.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως μετά το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, το συγκεκριμένο θηρίο θα χρησιμοποιηθεί στο κυνήγι διάφορων ρεκόρ ταχύτητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ