Αυτό είναι το SUV του λαού που κοστίζει μόλις 6.500 ευρώ

Tata Punch

Μεγάλη η δημοφιλία που γνωρίζει ένα μικρό SUV με αρκούντως ικανοποιητικό εξοπλισμό και μοντέρνο χαρακτήρα.

Τεράστια είναι η ζήτηση που γνωρίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο τα SUV, τα οποία έχουν βρεθεί στην κορυφή των προτιμήσεων των οδηγών, ωθώντας στο περιθώριο τις πάλαι ποτέ κραταιές κατηγορίες ΙΧ.

Τα SUV έχουν χτίσει τη δική τους αυτοκρατορία και στην αγορά της Ινδίας, όπου οι κατασκευαστές διασταυρώνουν τα ξίφη τους, προσφέροντας στην αγορά φθηνά μοντέλα με ικανοποιητικά επίπεδα εξοπλισμού.

tata punch
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το Punch, ένα μικρό SUV που φέρει την υπογραφή της γνωστής ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tata. Με διαστάσεις που μεταφράζονται σε 3,82 μ. μήκος, 1,74 μ. πλάτος και 1,61 μ. ύψος, το μοντέλο κρίνεται ιδανικό για αστικές μετακινήσεις, την ίδια ώρα που η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 άτομα, με τον χώρο αποσκευών να φτάνει τα 366 λίτρα.

Η σχεδίαση του Punch δείχνει να αντλεί έμπνευση από τα ευρωπαϊκά SUV, ευθυγραμμιζόμενη με τη σχεδιαστική γλώσσα "Impact 2.0" της Tata, ενώ τα 187 χλστ. από το έδαφος χαρίζουν στο μοντέλο αρκούντως ικανοποιητικές εκδρομικές ικανότητες. Στο τελευταίο, φυσικά, συμβάλουν οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής με 20,3, 37,6 και 22,2 μοίρες αντίστοιχα.

tata punch

Ο σχεδιασμός της καμπίνας δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, την ίδια που τα ποιότητα των υλικών σίγουρα δεν είναι τα κορυφαία. Παρ’ όλα αυτά, η διχρωμία του ταμπλό προσθέτει μία έξτρα ευχάριστη νότα, και η μικρή οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό προσδίδει στο Punch έναν αρκετά μοντέρνο χαρακτήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ικανοποιητικός είναι και ο εξοπλισμός του ο οποίος -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει αυτόναμη ενεργοποίηση φωτών, αλλά και αυτόματο κλιματισμό.

tata punch

Για την κίνηση του Punch φροντίζει ένας 3κύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας που συνδυάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων και αποδίδει 86 ίππους και 11,3 Nm στις 6.000 και 3.300 σ.α.λ. αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι το εν λόγω μοτέρ χρησιμοποιείται και από την CNG έκδοση του μοντέλου, η οποία εξασφαλίζει ακόμα χαμηλότερο κόστος κίνησης.

Όσον αφορά, τέλος, την τιμή του Tata Punch, αυτή ξεκινά από τις 6.567 ευρώ (στην έκδοση βενζίνης), με βάση την τρέχουσα ισοτιμία ευρώ/ρουπίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ