Αυτό είναι το πιο πλατύ αυτοκίνητο στον κόσμο

Widest Car

Το τίτλο του πλατύτερου αυτοκινήτου στον πλανήτη κατέχει ακόμα και σήμερα η «Wide Limousine» του Jay Ohrberg, του ανθρώπου που δημιούργησε εκατοντάδες πρωτότυπα οχήματα για τις ανάγκες του Hollywood.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το όνομα του Jay Ohrberg, ενός μηχανικού και κατασκευαστή οχημάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σας είναι άγνωστο.

Αντιθέτως μόνο άγνωστα δεν είναι τα τετράτροχα τα οποία επιμελήθηκε καθώς τα περισσότερα από αυτά έχουν πρωταγωνιστήσει σε τεράστιες εμπορικές επιτυχίες είτε του Hollywood είτε της αμερικανικής τηλεόρασης.

Επί της ουσίας, ο Jay Ohrberg είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τα διασημότερα αυτοκίνητα της μικρής και της μεγάλης οθόνης, ξεκινώντας από τον «στρατηγό Lee» και τον KITT και καταλήγοντας στα Batmobiles και στο De Lorean του περίφημου Back to the Future.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Widest Car

Βέβαια στο ενεργητικό του Jay Ohrberg θα πρέπει να προσθέσει κανείς και μερικά ρεκόρ Guinness, όπως αυτό της κατασκευής του μακρύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο.

Ο λόγος για το «American Dream», μια λιμουζίνα 30,5 μέτρων η οποία έχει βασιστεί σε μια Cadillac Eldorado και προσφάτως ανακατασκευάστηκε κερδίζοντας μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Δίπλα στο «American Dream» του Jay Ohrberg, μια θέση στην… ιστορία της αυτοκίνησης διατηρεί και η «Wide Limousine» του Αμερικανού, καθώς πρόκειται για πιο πλατύ τετράτροχο που μπορεί κανείς να συναντήσει στο διάβα του.

Widest Car

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη δημιουργία της Wide Limousine θυσιάστηκαν τρία αυτοκίνητα, χάρη στα οποία η μπλε λιμουζίνα του Jay Ohrberg απέκτησε το θηριώδες πλάτος των εννέα μέτρων.

Ενδεικτικό των αναλογιών της λιμουζίνας του Αμερικανού δημιουργού είναι το γεγονός ότι στο εσωτερικό μπορούν να φιλοξενηθούν έως και εννέα επιβάτες στην ίδια σειρά καθισμάτων.

Widest Car

Το αμάξωμα, όπως άλλωστε και τα μηχανικά μέρη, προέρχονται από μοντέλα της Cadillac. Μάλιστα για την κίνηση της Wide Limousine έχουν χρησιμοποιηθεί δύο κινητήρες, ενώ ο συνολικός αριθμός των τροχών φτάνει τους οκτώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ