Αυτό είναι το νέο pick-up της BYD

BYD Shark

Μετά από μία σειρά από teasers τους τελευταίους μήνες, η BYD αποκάλυψε το υβριδικό της pick-up το οποίο βάφτισε «Shark».

H Κινεζική εταιρεία πραγματοποίησε την πρεμιέρα στο Μεξικό, επιλογή διόλου τυχαία αφού εκεί είναι το απόλυτο βασίλειο αυτής της κατηγορίας οχημάτων. Έτσι, μετά την ηλεκτρική κόντρα με την Tesla, η BYD τα βάζει με… όλους και στα pick-up.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο όπως περίμεναν πολλοί - αυτό ίσως έρθει αργότερα. Πατάει στην πλατφόρμα Dual-Mode Off-Road (DMO) και έχει υβριδικό σύστημα κίνησης, που αποτελείται από υπέρ-τροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα 1.5 lt, μπαταρία 30 kWh και ηλεκτροκινητήρα που είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα.

Το Shark μπορεί σύμφωνα με τη BYD να καλύψει 100 χιλιόμετρα με ηλεκτρική αυτονομία, ενώ η συνολική ξεπερνά τα 830 χιλιόμετρα. Βέβαια αυτές οι τιμές βασίζονται στον κύκλο NEDC άρα κρίνονται τουλάχιστον αισιόδοξες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φόρτιση μπορεί να γίνεται με ταχύτητες έως 40 kW και μέσα σε 20 λεπτά, το Shark μπορεί να φορτίσει κατά 20-80%.

Περνώντας τον τομέα των επιδόσεων, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης του pick-up της BYD προσφέρει 227 άλογα ισχύος και 309 Nm ροπής, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει 201 και 339 αντίστοιχα. Τα 0-100 km/h έρχονται σε 5.7 δευτερόλεπτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα αυτά σε ένα καλαίσθητο και δυναμικό pick up, με πλούσιο εξοπλισμό που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει πίνακα οργάνων 10.25 ιντσών, ενώ στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η οθόνη 12.8 ιντσών που μάλιστα περιστρέφεται, αφού μπορεί να είναι σε οριζόντια αλλά και κάθετη θέση.

Έχει πλήρη συνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ στα τεχνολογικά καλούδια βλέπουμε ακόμα heads-up display, ξεκλείδωμα από το κινητό αλλά και κάμερα 540 μοιρών που επιτρέπει στον οδηγό να δει τι υπάρχει γύρω αλλά και κάτω από το BYD Shark!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ