Αυτό είναι το νέο SUV της Toyota -Οι πρώτες φωτογραφίες

bZ5x

Προ των πυλών βρίσκεται το νέο ηλεκτροκίνητο SUV της Toyota, το οποίο θα διαθέτει επιβλητικές διαστάσεις και τρεις σειρές καθισμάτων στο εσωτερικό του.

Μετά και την υπόσχεση ότι έως και το 2030 η Toyota πρόκειται να παρουσιάσει 30 νέα ηλεκτρικά μοντέλα, οι Ιάπωνες περνούν στη φάση της υλοποίησης του εξαιρετικά φιλόδοξου πλάνου που θα τους οδηγήσει στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας τους.

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που το bZ4X πραγματοποιεί τα πρώτα του βήματα στην ευρωπαϊκή αγορά, η Toyota δείχνει έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα, περνώντας στην παραγωγή ένα μεγαλύτερο διαστάσεων SUV.

bZ5x
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα επταθέσιο όχημα ελευθέρου χρόνου, το οποίο βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική με το bZ4X θα διαθέτει αισθητά μεγαλύτερες διαστάσεις και τη δυνατότητα φιλοξενίας τριών σειρών καθισμάτων στο εσωτερικό του.

Αμιγώς ηλεκτροκίνητο, το νέο SUV της Toyota πιθανότατα θα ονομάζεται bZ5x δηλώνοντας τη διάθεσή του να κινηθεί μια κατηγορία πάνω από το μέχρι σήμερα γνωστό bZ5x.

bZ5x

Με δεδομένο ότι το νέο SUV της Toyota θα ακολουθήσει το παράδειγμα του bZ4x, δεν αναμένονται ουσιαστικές αλλαγές στις τεχνικές προδιαγραφές του, προσφέροντας τουλάχιστον για αρχή δύο εκδόσεις με κίνηση στους δύο τροχούς ή στους τέσσερις τροχούς και απόδοση μεγαλύτερη των 200 ίππων.

Σχεδόν βέβαιο είναι και το γεγονός ότι το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου θα υπερβαίνει τα 4,7 μέτρα ώστε να δικαιολογείται η παρουσία επτά θέσεων στο εσωτερικό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
bZ5x

Κρίνοντας, πάντως, από τα πρωτόλεια σχέδια του αυτοκινήτου και την πρωτότυπη εκδοχή του, τα αιχμηρά σχεδιαστικά στοιχεία θα αποτελέσουν το σήμα κατατεθέν του αυτοκινήτου και ένα σαφές σημείο διαφοροποίησης σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Μένει να αποδειχθεί, λοιπόν, αν το νέο SUV της Toyota θα αποτελέσει μια πρόταση για τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη ή αν προορίζεται για την Κίνα και τις γειτονικές αγορές της Ασίας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ