Αυτό είναι το νέο στρατιωτικό «Στάγιερ» 6x6

Zetros 3351 A 6x6 1

Το νέο πετρελαιοκίνητο στρατιωτικό φορτηγό της Mercedes-Benz έχει κίνηση σε τρεις άξονες και ισχύ 510 ίππων.

Το νέο Zetros 3351 A 6x6 παρουσιάστηκε στο Άμπου Ντάμπι και όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, πρόκειται για ένα heavy duty 6τροχο φορτηγό που μπορεί να αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη άνεση ότι βρεθεί στην πορεία του. Από νερόλακκους και απότομα υψώματα, μέχρι λάσπες και άμμο.

Zetros 3351 A 6x6 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο αναλυτικά, το 6τροχο Zetros είναι εξοπλισμένο με έναν ισχυρό 6κύλινδρο σε σειρά ντίζελ κινητήρα 12,8 λίτρων που πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5 και αποδίδει 510 ίππους και 2.400 Nm ροπή. Η κίνηση μεταδίδεται στους τροχούς μέσω ενός νέου αυτόματου σασμάν έξι σχέσεων που φροντίζει για πιο γρήγορες και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων.

Οι διαστάσεις του νέου τριαξονικού Zetros είναι 9,2 μέτρα μήκος, 2,8 μέτρα πλάτος και 3 μέτρα ύψος, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 4,45 μέτρα. Το σχετικά μικρό μεταξόνιο βοηθά την γωνία ράμπας και κατά συνέπεια τις εκτός δρόμου δυνατότητες. Το ωφέλιμο φορτίο του φορτηγού είναι 33 τόνοι και η καμπίνα του μπορεί να καθίσει τρία άτομα, μαζί με τον οδηγό.

Zetros 3351 A 6x6 3

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει αρκετά χρήσιμα χαρακτηριστικά, όπως εργάτη στον εμπρός προφυλακτήρα, all terrain ελαστικά με σύστημα ελέγχου πίεσης και δυνατότητα φουσκώματος από την καμπίνα κ.α.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πλαίσιο τύπου σκάλας είναι ενισχυμένο και επιτρέπει στην δημιουργία ευέλικτων χώρων και μεγάλης καρότσας. Μπορεί δηλαδή να μετατραπεί κατάλληλα για την μεταφορά ανθρώπων, υλικών και εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και να τοποθετηθεί μια δεξαμενή μετατρέποντάς το σε βυτίο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ