Αυτό είναι το νέο sportscar της Mazda

Mazda Vision Concept

Ένα συμπαγών διαστάσεων coupe αποκάλυψε η Mazda, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόθεσή της να παραμείνει ενεργή στην ευρύτερη κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων.

Πιστή στο… ιερό της καθήκον παραμένει η Mazda αποκαλύπτοντας σε ένα video την επόμενη ημέρα των σπορ αυτοκινήτων της.

Η ιαπωνική φίρμα, με την πλούσια παράδοση στην ευρύτερη κατηγορία των sportscars θα συνεχίσει να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλον.

Πίσω από την εντυπωσιακή σιλουέτα του Mazda Vision Study Concept, μπορεί κανείς να διακρίνει στοιχεία που μάς ταξιδεύουν στο ένδοξο παρελθόν της ιαπωνικής φίρμας, ξεκινώντας από το γνωστό στους περισσότερους Cosmo έως και καταλήγοντας στο σημερινό Mazda MX-5.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mazda Vision Concept

Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που θεωρούν το πρωτότυπο ως τον προάγγελο της επόμενης γενιάς του δημοφιλέστερου roadster του πλανήτη, το οποίο ενδέχεται να διατηρήσει τους θερμικούς κινητήρες κάτω από το καπό.

Υπάρχει βέβαια και η φημολογία ότι η Mazda θέλει να αναβιώσει τον θρύλο των περιστροφικών κινητήρων, κατασκευάζοντας ένα sportscar γύρω από τη φιλοσοφία του περίφημου Wankel.

Μικρό, ελαφρύ και την ίδια στιγμή ισχυρό, το πρωτότυπο Mazda θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει τον διάδοχο των RX, προς ικανοποίηση των δεκάδων χιλιάδων οπαδών της σχολής των πισωκίνητων coupe.

Όποιο σενάρια κι αν επιβεβαιωθεί, το μόνο σίγουρο είναι ότι η Mazda θα συνεχίσει να δημιουργεί προτάσεις οι οποίες απευθύνονται στον πραγματικό οδηγό, γυρνώντας την πλάτη στη λογική των εύπεπτων και ευρείας κατανάλωσης κατασκευών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ