Αυτό είναι το νέο χρώμα που καταργεί το air condition

Car colour 1

Η νέα απόχρωση αυτοκινήτου που ανακάλυψε η επιστημονική κοινότητα αντανακλά σχεδόν το 100% της ηλιακής ακτινοβολίας και θερμότητας.

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης ανακάλυψαν το 2019 την πιο μαύρη μπογιά, απορροφώντας έως και 99,9% του ηλιακού φωτός. Τώρα όμως, το πανεπιστήμιο του Purdue δημιούργησε το πιο λευκό χρώμα στο κόσμο με τις αντίθετες ιδιότητες.

Στην πραγματικότητα, η νέα απόχρωση εφευρέθηκε πριν πολύ καιρό και πριν ένα χρόνο μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, αλλά μόλις τώρα έγινε συμβατή για να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα οχήματα.

Car color 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χάρη στα νανοσωματίδια θειικού βαρίου που βρίσκονται στη βαφή, αντανακλά το 98,1% του ηλιακού φωτός. Αυτό επιτρέπει να πέσει η θερμοκρασία στην επιφάνεια στην οποία εφαρμόζεται περισσότερο από 4,5 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, οι πρώτες εφαρμογές της βαφής είχαν ένα σοβαρό μειονέκτημα: για να επιτευχθεί το σωστό αποτέλεσμα, το πάχος του στρώματος της βαφής έπρεπε να είναι τουλάχιστον 400 μικρά, γεγονός που περιόριζε σημαντικά το πεδίο εφαρμογής της. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες συνέχισαν να πειραματίζονται με τη σύνθεση της νέας βαφής.

Car color 3

Η τελευταία ανάπτυξή τους είναι ένα εξαιρετικά πορώδες χρώμα επιπλέον συστατικά που χρησιμοποιούνται συνήθως και σε λιπαντικά. Η ανακλαστικότητά του είναι ελαφρώς χαμηλότερη – 97,8%, αλλά το πάχος είναι μικρότερο από 250 μικρά.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της νέας βαφής είναι η μείωση του βάρους κατά 80%, ανοίγοντας νέες δυνατότητες εφαρμογής της. Τώρα πλέον μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτοκίνητα, καθώς και σε αεροπλάνα και διαστημόπλοια. Είναι αλήθεια ότι πολλά αστραφτερά λευκά αυτοκίνητα στο δρόμο μπορούν να «τυφλώσουν» οδηγούς και πεζούς, στοιχείο όμως που εξετάζουν σοβαρά οι επιστήμονες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ