Αυτό είναι το νέο Ford Focus. Όλες οι λεπτομέρειες

Ford Focus

Το Ford Focus ακολουθεί το παράδειγμα του μικρότερου σε διαστάσεις Fiesta, φρεσκάροντας το παρουσιαστικό του και επικαιροποιώντας τον κατάλογο του εξοπλισμού του.

Ανανεωμένο θα συνεχίσει την εμπορική πορεία του το Ford Focus στην ευρωπαϊκή αγορά, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να διατηρηθεί στην πρώτη γραμμή της κατηγορίας των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks.

Οι ουσιαστικότερες αλλαγές εντοπίζονται στο μπροστινό τμήμα του αμαξώματος, όπου η διεύρυνση της κεντρικής εισαγωγής αέρα έχει πυροδοτήσει αλλαγές τόσο στον σχεδιασμό του προφυλακτήρα όσο και σε εκείνον των φωτιστικών σωμάτων.

Ford Focus
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανασχεδιασμένα επιστρέφουν και τα φωτιστικά σώματα του πίσω τμήματος, χωρίς ωστόσο οι παρεμβάσεις εκεί να διαθέτουν την ίδια ένταση και έκταση με εκείνη που παρατηρείται στο ρύγχος του αμαξώματος.

Από εκεί και πέρα η σκυτάλη περνά στο εσωτερικό, όπου κυριαρχεί η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής. Η τελευταία φτάνει στις πλουσιότερες εκδόσεις του αυτοκινήτου έως και τις 13,2 ίντσες, καταλαμβάνοντας ένα μεγάλο μέρος του ταμπλό.

Ford Focus

Μέσω της οθόνης αφής θα μπορεί κανείς να χειριστεί σχεδόν όλα τα υποσυστήματα του αυτοκινήτου, μεταξύ των οποίων και εκείνο του κλιματισμού.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, συμπληρώνει το digital cockpit του οδηγού, δίνοντας έναν άλλο αέρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Ford Focus
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά στα μηχανικά μέρη του ανανεωμένου Ford Focus, αξίζει να σημειώσουμε ότι στην γκάμα του διατηρείται η κορυφαία έκδοση ST με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 2,3 λίτρων και 280 ίππων, ενώ στη βάση της γκάμας του αυτοκινήτου τον πρώτο λόγο θα έχουν τα ήπια υβριδικά σύνολα του 1,0 λίτρου σε εκδόσεις των 125 και των 155 ίππων.

Παρών στο επικαιροποιημένο Ford Focus δηλώνει και ο πετρελαιοκινητήρας του 1,5 λίτρου σε εκδόσεις των 95 και των 120 ίππων.

Η παραγωγή του νέου Ford Focus θα ξεκινήσει τους προσεχείς μήνες και η διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά το πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς.

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ