Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο των Ιταλών Carabinieri

Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο των Ιταλών Carabinieri 2023

Η ιστορική συνεργασία μεταξύ των Carabinieri και της Alfa Romeo συνεχίζεται με την ιταλική εταιρεία να προμηθεύει για πρώτη φορά την χωροφυλακή της γειτονικής χώρας με το νέο μικρομεσαίο της SUV.

Η προμήθεια της ιταλικής χωροφυλακής με τις νέες Alfa Romeo Tonale που έχουν εξοπλιστεί ειδικά και φέρουν τα χρώματα του συγκεκριμένου σώματος ασφαλείας της Ιταλίας είχε ανακοινωθεί πριν από μερικούς μήνες και ξεκίνησε με μια συμβολική τελετή που έγινε στην Ρώμη όπου παραβρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη των Carabinieri αλλά και το ομίλου Stellantis, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Jean-Phillipe Imparato.

Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο των Ιταλών Carabinieri 2023 -Alfa Romeo Tonale
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμβολική τελετή έλαβε μέρος στα κεντρικά της Διοίκησης των Carabinieri με την επίσημη αποκάλυψη του περιπολικού που θα χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί του σώματος, το οποίο βασίζεται στην υβριδική έκδοση της Alfa Romeo Tonale των 160 ίππων.

Συνολικά οι Carabinieri θα παραλάβουν 400 υβριδικές Tonale, οι οποίες θα ενισχύσουν την επιχειρησιακή ικανότητα του σώματος. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν να παραδίδονται μέσα στον Ιούλιο και η παράδοση του συνόλου θα ολοκληρωθεί προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο των Ιταλών Carabinieri 2023 -Alfa Romeo Tonale

Οι Tonale έρχονται να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν ήδη οι Giulia των Carabinieri, των 200 ίππων και να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τους χρόνους απόκρισής τους σε έκτακτα περιστατικά, ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα μικρομεσαίο SUV εντάσσεται στα περιπολικά της ιταλικής χωροφυλακής.

Σε σχέση με την πολιτική έκδοση της Tonale, το περιπολικό φέρει, εκτός από τα χρώματα των Carabinieri, φάρο, σειρήνα, τον απαραίτητο ασύρματο, μερική θωράκιση για την προστασία των αστυνομικών, κλωβό για την μεταφορά επιβατών στα πίσω καθίσματα αλλά και μερικές ακόμη αλλαγές που ενισχύουν τα επίπεδα άνεσης εκείνων που βρίσκονται σε βάρδια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο των Ιταλών Carabinieri 2023 -Alfa Romeo Tonale

Η συνεργασία της Alfa Romeo με τους Carabinieri ξεκίνησε λίγο μετά τον 2ο Π.Π., συγκεκριμένα το 1951 με την προμήθεια των 1900 M “Matta” και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, 72 χρόνια μετά.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ