Αυτό είναι το Land Rover Defender των 20.000 ευρώ

Land Rover Defender Κίνα

Μας συστήνεται ως Jetour Traveler, διαθέτει το εμβληματικό παρουσιαστικό ενός Land Rover Defender και κοστίζει μόλις 20.000 ευρώ, κλείνοντας το μάτι στους λάτρεις της εκτός δρόμου κίνησης στην Ευρώπη.

Αν το όνειρό σας ήταν η απόκτηση ενός Land Rover Defender, ωστόσο, το κόστος του εμβληματικού offroader το καθιστούσε αυτομάτως άπιαστο, η λύση έρχεται από την κινεζική Jetour -ένα από τα πολλά brands της γνωστής σε όλους Chery- και το εντυπωσιακό σε εμφάνιση Traveler.

Η κινεζική πρόταση ακολουθεί πιστά τη δοκιμασμένη σχεδιαστική συνταγή του βρετανικού μοντέλου, υιοθετώντας την… τετράγωνη λογική όχι μόνον στις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματός του αλλά και στα πλευρικά παράθυρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Land Rover Defender Κίνα

Ενδεικτική των σχεδιαστικών και όχι μόνο προθέσεών του είναι και η κάθετη προς το έδαφος κεντρική εισαγωγή αέρα, όπως άλλωστε οι τετραγωνισμένοι προβολείς που την πλαισιώνουν, ολοκληρώνοντας την εικόνα του προτεταμένου ρύγχους του.

Κάτω από το καπό του κινεζικού SUV, το οποίο θα προσφέρεται σε πενταθέσιες και επταθέσιες εκδόσεις, διεκδικούν θέση δύο υπερτροφοτούμενοι κινητήρες βενζίνης χωρητικότητας 1,6 και 2,0 λίτρων, με τον πρώτο να έχει στο πλευρό του ένα επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και τον δεύτερο ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Land Rover Defender Κίνα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε δεύτερο χρόνο, στην γκάμα του άσημου Jetour Traveler θα προστεθεί και ένα plug-in υβριδικό σύνολο, το οποίο θα συνδυάζει τη λειτουργία ενός κινητήρα turbo κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρου με ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Στην παλέτα των εκδόσεων του αυτοκινήτου θα υπάρξουν και τετρακίνητες εκδόσεις, χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί μέχρι σήμερα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές του συστήματος μετάδοσης.

Land Rover Defender Κίνα

Το Jetour Traveler πρόκειται να πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στην προσεχή διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης και για την ώρα δεν προβλέπεται η διάθεσή του εκτός των κινεζικών συνόρων.

Ακόμα και έτσι πάντως, το γεγονός ότι η τιμή του στην αγορά της Κίνας θα ξεκινά λίγο πάνω από τα 20.000 ευρώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το Jetour Traveler να ακολουθήσει μια λαμπρή διεθνή καριέρα που θα το φέρει έως και την ευρωπαϊκή ήπειρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ