Αυτό είναι το ισχυρότερο εκχιονιστικό του πλανήτη

Εκχιονιστικό

Ένα πραγματικός «τέρας» με ισχύ 2.200 ίππων αποτελεί το ισχυρότερο και ενδεχομένως το αποτελεσματικότερο εκχιονιστικό που έχει κατασκευαστεί ποτέ στον πλανήτη.

Το πρώτο εκχιονιστικό όχημα συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, έχοντας δημιουργηθεί από τον Arthur Sicard το μακρινό 1925. Σχεδόν έναν αιώνα μετά, οι μηχανές που φροντίζουν ώστε οι δρόμοι να παραμένουν ανοιχτοί απομακρύνοντας από αυτές το χιόνι έχουν αλλάξει… επίπεδο, αξιοποιώντας τόσο την εξέλιξη της τεχνολογίας όσο και την παρουσία θηριωδών κινητήρων ανάμεσα στις προδιαγραφές τους.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που αναρωτιέστε πιο μπορεί να είναι το ισχυρότερο και ως εκ τούτου το αποτελεσματικότερο εκχιονιστικό του πλανήτη, η απάντηση έρχεται από τη Νορβηγία και συγκεκριμένα από την εταιρεία Øveraasen, η οποία διαθέτει στο porfolio ένα πραγματικό τέρας με ισχύ που ξεπερνά τους 2.200 ίππους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος για το εκχιονιστικό της Øveraasen με την κωδική ονομασία TV 2200, το οποίο εφοδιάζεται με δύο κινητήρες, η συνδυαστική λειτουργία των οποίων υπερβαίνει τους 2.200 ίππους.

Ο κινητήρας diesel ο οποίος αναλαμβάνει την κίνηση του νορβηγικού εκχιονιστικού προέρχεται από την Mercedes-Benz και επιτρέπει στο μήκους 11,5 μέτρων και βάρους 40 τόνων TV 2200 να αναπτύσσει τη μέγιστη ταχύτητα των 55 χλμ./ώρα, η οποία μειώνεται στα 40 χλμ./ώρα σε επιχειρησιακή δράση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δεξαμενές καυσίμου του εκχιονιστικού διαθέτουν χωρητικότητα 2.500 λίτρων, ενώ τα 650 λίτρα φτάνει η ποσότητα των υδραυλικών υγρών που χρειάζεται για τη λειτουργία του.

Βέβαια το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του TV 2200 της Øveraasen είναι το γεγονός ότι έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει έως και 12.000 τόνους χιονιού ανά ώρα λειτουργίας, καλύπτοντας μια επιφάνεια 35 μέτρων.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ