Αυτό είναι το γρηγορότερο ασθενοφόρο στον κόσμο

Lykan Hypersport Ambulance

Οι υγειονομικές αρχές του Dubai παρουσίασαν το νέο τους ασθενοφόρο, το οποίο με τελική ταχύτητα 395 χλμ./ώρα είναι το πιο γρήγορο στον πλανήτη.

Η αστυνομία του Dubai είναι γνωστή παγκοσμίως για τη χρήση ως περιπολικών των πλέoν γρήγορων αυτοκινήτων και οχημάτων. Τώρα, οι ντόπιες υγειονομικές αρχές μπορούν να υπερηφανεύονται ότι διαθέτουν ένα αντίστοιχο πολύ γρήγορο αυτοκίνητο στο στόλο τους.

Πρόκειται για το περίφημο Lykan Hypersport, ένα κεντρομήχανο supercar που κατασκευάζεται από την τοπική W Motors και το οποίο διαθέτει έναν 3,7 λίτρων 6κύλινδρο κινητήρα που έχει εξελιχθεί από τη Ruf, τον γνωστό βελτιωτή της Porsche.

Το μοτέρ αυτό, με τη βοήθεια 2 τούρμπο, προσφέρει 800 ίππους ισχύος και 960 Nm ροπής, όντας σε θέση να επιταχύνει από στάση σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, η τελική του ταχύτητα αγγίζει ούτε λίγο, ούτε πολύ τα 395 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lykan Hypersport

H W Motors έχει κατασκευάσει μόνο 7 αντίτυπα του υπεραυτοκινήτου της, εκ των οποίων το ένα είναι αυτό που θα παίξει το ρόλο του ασθενοφόρου.

Ή μάλλον για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, το Lykan θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα άμεσης επέμβασης και παροχής πρώτων βοηθειών, ενώ παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για τη γρήγορη μεταφορά οργάνων και άλλων «ευαίσθητων» ιατρικών απαιτούμενων.

Φυσικά και εκτός των εξωτερικών χρωματισμών και των απαραίτητων αυτοκόλλητων, το ιδιαίτερο αυτό ασθενοφόρο έχει λάβει και τον εξοπλισμό που χρειάζεται για το νέο του ρόλο, χωρίς πάντως να υπάρχουν αυτή τη στιγμή περισσότερες λεπτομέρειες.

Lykan Hypersport
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ