Αυτό είναι το Fiat των 5.500 ευρώ -Το σύγχρονο Topolino

Fiat Topolino

H Fiat αναβιώνει το θρυλικό Topolino δημιορυγώντας τη δική της εκδοχή ενός microcar και επιταχύνοντας τον βηματισμό της προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

Σχεδόν έναν αιώνα μετά την πρώτη εμφάνισή του στους δρόμους της γειτονικής Ιταλίας το θρυλικό Fiat Topolino επιστρέφει στη γραμμή παραγωγής με τη μορφή ενός ηλεκτροκίνητου microcar.

Η ιταλική φίρμα αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εφόδια που της προσφέρονται στον όμιλο Stellantis, ακολουθώντας επί της ουσίας το παράδειγμα των Opel και Citroen.

Το σύγχρονο Fiat Topolino, λοιπόν, συνιστά την ιταλική εκδοχή των μέχρι σήμερα γνωστών Citroen Ami και Opel Rocks, υιοθετώντας -όχι τυχαία- τη ρετρό σχεδιαστική λογική του εμβληματικού Fiat 500.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
fiat topolino

Οι κυκλικοί προβολείς και οι «μεταλλικοί» προφυλακτήρες παραπέμπουν στο εμβληματικό «πεντακοσαράκι», ενώ το ίδιο ακριβώς μπορεί να ισχυριστεί κανείς και για την αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή.

Προφανώς οι τεχνικές προδιαγραφές προέρχονται από τα «αδελφά» Citroen Ami και Opel Rocks, με τον ηλεκτροκινητήρα να παράγει την ισχύ των 8 ίππων και τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου να εξασφαλίζουν αυτονομία 75 χιλιομέτρων.

Fiat Topolino
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άγνωστο παραμένει αν η έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου θα διατηρήσει το… κενό στις πόρτες ή αν θα προκύψουν τροποποιήσεις ώστε η τελική μορφή να είναι πιο συμβατή με εκείνη ενός τετράτροχου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αν και εφόσον έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο μαζικής παραγωγής, η τιμή του δεν θα υπερβαίνει κατά πολύ τα επίπεδα των Citroen Ami και Opel Rocks.

Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι συνυπολογίζοντας την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος και το επιπλέον όφελος το οποίο προκύπτει αν ο οδηγός είναι κάτω των 29 και αποσύρει και παλαιάς τεχνολογίας τετράτοροχο, τότε η τιμή του Fiat Topolino θα έχει αφετηρία τα 5.500 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ